IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Австрия позволява по-висока скорост за електромобилите

Става въпрос за 20 км/ч на някои магистрали

Австрия позволява по-висока скорост за електромобилите

Съвсем наскоро в Австрия ограничението на максималната скорост на някои магистрали беше повишено на 140 км/ч. Също така страната се сбогува и с ограничението от 110 км/ч за движение през нощта на аутобаните. А следващата крачка е повишаване на максимално разрешената скорост за електромобили.

Австрия позволява по-висока скорост за електромобилите

Първо тази мярка ще бъде въведена на пътищата, където скоростта е намалена, за да се ограничи замърсяването на въздуха, като става въпрос за пътища с дължина 440 км.

Това ще позволи на водачите на Tesla и другите електромобили да се движат с максимални 130 км/ч, което с 20 км/ч повече от това, на което имат право колите с конвенционално задвижване. Тук попадат и магистрали в Тирол, където ограничението е дори 100 км/ч. Но по-високите ограничения няма да се отнасят за хибридите, а само за чистите електромобили.

В Австрия публикуваха данни отпреди 6 години, свързани със замърсяването от автомобилния трафик, според които на една от измервателните точки на аутобана А12 40% от замърсяването се дължи на тежкотоварните камиони и леките коли, а още 20% идват от ванове и пътнически бусове.

Според австрийските власти повишаването на ограниченията на скоростта за електромобили е още една стъпка към по-бързото им навлизане на пазара.

0 от 500
  • #14
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Мисля , че се опитваш да спориш с човек , който най- много да може да си позволи ел.тротинетка.
  • #13
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Добре казваш 3000 пестиш на година сложи с обслужване туй онуй 4000к. Но пътво трябва да ги извадиш тези пари (при това 80к е за най-евтината 3-ка която не се продава все още та по-скоро говорим за 100к) тази кола се и обезценява повече от обикновен автомобил. Предвид че дадох пример с англииски цени ще продължа. За 35к паунда взимаш БМВ 5-ца или Е класа, Лексус ЕS (да не обидя японците). Това ако за теб е кола за масовия потребител сигурно живееш в Саудитска Арабия
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Що пък да е играчка за богати, като не е.Това, че ти си беден и стандарта ни е нисък не значи, че колата е за богати. На запад почти всеки може да си я позволи стига да работи и да не е на минимална заплата. Хората карат къде, къде по-скъпи автомобили. В случая обаче даваш едни пари и после придвижването ти става много евтино. Голяма част от парите си ги избиваш. Да предположим хипотетично, че пестиш по 15 лв на 100 км макар да са повече. На година правиш 20 000 км и спестявашедни 3000 лв.
  • #11
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тук много обичате да защивате Тесла. Ще кажеш че всички карате по една и всичко което говорите е от личен опит. Съгласен съм че Тесла е единствения електромобил който е способен да замести конвенционалния. Но предвид цените им това са играчки за богати. "Евтината" модел 3 се очаква в Англия да е 40к паунда. Което клони към 90000лв. Да кажем че тук ще падне на 80к. И на всичкото отгоре още дори не се доставя. Това си е играчка за богати
  • #10
    10 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно, в страна с доста по-добри пътища и доста по-нов и поддържан автопарк ограниченията на скоростта са по-ниски, отколкото у нас. И на всичкото отгоре ревем че 140 ни е ниска скорост.Въобще само само у нас и w Полша има 140.
  • #9
    2 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    минава 400 да, о ако е лятото при 20 градуса. зимата при 0 ще мине 350 :-)
  • #8
    14 rate up comment 5 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    А как ти харесва в минало време, че Тесла модел 3 през последния месец в Щатите продаде повече бройки отколкото повечето останали производители и е на четвърто място по продажби? Бъдеще време са всички електромобили с изключение на Тесла и не е нужно да си поклонник на Илон Мъск за да го признаеш, защото всички автомобилни производители си го признават а те надали са фенове на Тесла.
  • #7
    9 rate up comment 7 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    В грешка си 400 километра изминава със скорост 130 км в час, а не със 120. А това е най лакомият електромобил.
  • #6
    15 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Пада ти главата въпреки че е празна. Модел Х със 90 киловата батерия има пробег от 400 км - тествано на немски аутобан - при движение със 120 км/ч.
  • #5
    5 rate up comment 21 rate down comment
    Кико ( преди 5 години )
    На електромобилите смъртта им е предизвестена