IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla най-после излезе на печалба

Компанията обяви по 1.75 долара печалба на акция за последното тримесечие, срещу 4.22 долара загуба за предишното

Tesla най-после излезе на печалба

Tesla обяви първото си печелившо тримесечие от две години насам и предизвика поскъпване на ценните си книжа с около 10 на сто, съобщава The Financial Times. Резултатите за юли-септември са първото потвърждение на думите на Илон Мъск, че трудностите около старта на производството на новия Model 3 са вече преодолени.

Tesla най-после излезе на печалба

В писмо до инвеститорите Мъск и финансовият директор на компанията Дийпак Ахуджа окачествиха последното тримесечие като "наистина историческо" за Tesla. Производителят на електромобили досега бе имал само един положителен финансов резултат, постигнат през 2016, но с цената на сложни финансови игри, а не на реални приходи.

Печалбата на Tesla за третото тримесечие е 312 млн. долара, или по 1.75 долара на акция. За предишния период компанията загуби по 4.22 долара на акция.

Печалбата идва от ръста в приходите - общо 6.8 милиарда долара, с половин милиард повече от прогнозите на Уолстрийт.

Нормата на печалба от един продаден Model 3 вече достига 20%, след като повече от година компанията продаваше най-достъпния си модел на практика на себестойност.
 

Тагове: tesla
0 от 500