IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla най-после излезе на печалба

Компанията обяви по 1.75 долара печалба на акция за последното тримесечие, срещу 4.22 долара загуба за предишното

Tesla най-после излезе на печалба

Tesla обяви първото си печелившо тримесечие от две години насам и предизвика поскъпване на ценните си книжа с около 10 на сто, съобщава The Financial Times. Резултатите за юли-септември са първото потвърждение на думите на Илон Мъск, че трудностите около старта на производството на новия Model 3 са вече преодолени.

Tesla най-после излезе на печалба

В писмо до инвеститорите Мъск и финансовият директор на компанията Дийпак Ахуджа окачествиха последното тримесечие като "наистина историческо" за Tesla. Производителят на електромобили досега бе имал само един положителен финансов резултат, постигнат през 2016, но с цената на сложни финансови игри, а не на реални приходи.

Печалбата на Tesla за третото тримесечие е 312 млн. долара, или по 1.75 долара на акция. За предишния период компанията загуби по 4.22 долара на акция.

Печалбата идва от ръста в приходите - общо 6.8 милиарда долара, с половин милиард повече от прогнозите на Уолстрийт.

Нормата на печалба от един продаден Model 3 вече достига 20%, след като повече от година компанията продаваше най-достъпния си модел на практика на себестойност.
 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #17
    1 rate up comment 0 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    Това, че е дал 5 млрд. за фабрика, не значи че не може да отчете печалба на тримесечие от дейността на компанията. Двете неща са съвсем различни...
  • #16
    0 rate up comment 1 rate down comment
    peposhi ( преди 5 години )
    Не може да построиш фабрика за батерии за 5 милиарда и да чакаш печалба. Мъск изкара печалба нарочно, да млъкнат кучетата за кратко, докато подготвя следващия удар :)
  • #15
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Русия ( преди 5 години )
    Това нищо не значи. Нека да раздава дивиденти и тогава.
  • #14
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Очаква се 2025-26г електромобилите да се изравнят по цена с тези с ДВГ.Цената на електромобилите зависят основно от цената на батерията.
  • #13
    9 rate up comment 1 rate down comment
    До Евала ( преди 5 години )
    Тя автомобилната промишленост е изпаднала в Паника от няколко години. Виж че всички се опитват да изкарат "убиеца на Тесла", но нещо не им се отдава.
  • #12
    15 rate up comment 1 rate down comment
    Евала. ( преди 5 години )
    Тази компания веднъж започне ли да изкарва поредни положителни резултати вече няма да има спиране!Ще разширят проиводствните бази на всички континенти. Така както Toyota превзе глобалния пазар в края на 20век, така сега и Тесла може да се превърне във новата Toyota.Най интересно ще бъде ако успеят да изкарат на пазара бюджетен модел под 20 хил. долара в следващите 5г.Тогава в автомобилната индустрия ще настъпи паника!
  • #11
    19 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    А иначе тази новина ми напомня на сцената от "Гепи", в която Брад Пит става от пода, прасва един тупаник на другия боксьор, следва стоп кадър, в който Търкиша казва зад кадър "And now we're f***ed".Сами си решете в тази ситуация кой кой е от филма...Аз бих заложил на:Брад Пит - Тесла като цяло (ама пак има 1 човек, дето изпъква)Другият боксьор - хейтърчетата;Търкиша - разни борсови играчи, които не се преориентират навреме;Свинарчето и компания - немската автомобилна индурстрия
  • #10
    15 rate up comment 2 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    Чудя се и аз на Тинториту каква ще е следващата опорка. Предишната беше, че фалират, ама като видя накъде отиват нещата, тръгна в посока, че не са екологични, после, че лъжат за еди какво си и т.н.
  • #9
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Дали при положение че първата батерия е измислена от французин немците да са първи е освен ако не са измислили тролея.Ахахаха.Да го ду.а Германия.
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Къде е тинтиритУ ве? Чакам да се изачка и под тази статия за Тесла.