IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Приходите на Renault паднаха с 6%

Причината е намаленото търсене на развиващите се пазари

Приходите на Renault паднаха с 6%

През третото тримесечие на 2018 г. приходите на Renault са спаднали с 6%, съобщи самата компания. Причината за това е намаленото търсене на автомобилите на марката на развиващите се пазари, както и пълното спиране дейността на компанията в Иран.

Приходите на Renault паднаха с 6%

През въпросния период приходите възлизат на 11,48 млрд. евро, а за третото тримесечие на 2017 г. те са били 12,22 млрд. Още по-голям е спадът в приходите от продажбата на леки автомобили - с 8,4% до 10,06 млрд. евро.

Компанията е изправена пред сериозни проблеми в Индия, където регистрацията на нови автомобили на Renault през третото тримесечие е намаляла с 34,7%. Освен това, поради рязкото обезценяване на аржентинското песо, бразилския реал и турската лира, продажбите на автомобили на съответните пазари също намаляха, особено в Турция - с 52,5% и в Аржентина - с 24,9%.

Продажбите на бранда в глобален мащаб се увеличиха с 2,9% през въпросното тримесечие, благодарение на партньорството с китайската Brilliance China Automotive Holdings Limited за производството на микробусове, които се реализират на местния пазар. Като изключим тези продажби, новите ригистрации на Renault извън Европа са намалели с 10%.

Въпреки тази ситуация френският производител запазва прогнозите си по отношение на резултатите през 2018 г. Шефовете на Renault очакват, че ръстът на приходите и оперативният марж да превишат 6% за годината.

Тагове: renault
0 от 500
  • #2
    4 rate up comment 10 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    За полудържавните перачници като рено и СОЦваген това няма значение. Нали държавата налива ежедневно пари в тея черни дупки - замърсители!
  • #1
    4 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Абе те на франсетата ръцете и без това са им навряни там дето слънце не грее, но спокойно !Нисан нали са там, ще ги оправят !