IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota вкарва близо милион автомобили в сервизите

По-голямата част са от модела Prius, но има още Seqouia, Tundra и Avalon

Toyota вкарва близо милион автомобили в сервизите

Компанията Toyota обяви нова сервизна акция, която ще засегне близо милион автомобили в САЩ. Причините са проблем в задвижващата хибридна система, както и дефект на въздуните възглавници.

Toyota вкарва близо милион автомобили в сервизите

Най-много от засегнатите автомобили са от моделите Prius и Prius V – над 800 000 единици, произведени през периода 2010-2014 г. При тях е установено проблем с напрежението в хибридната система, което може да доведе до прекратяване на работата на задвижващия агрегат.

Акцията ще засегне още пикапа Tundra и всъдехода Seqouia, моделни години 2018-2019., а също така седанът Avalon (на снимката) и неговата хибридна версия - Avalon Hybrid, моделна година 2019. От тези модели ще бъдат привикани за ремонт 168 000 автомобила.

При Thundra, Seqouia и Avalon са открити проблеми с въздушните възглавници, който могат да се задействат внезапно и по този начин да застрашат здравето на шофьори и пътника до него. От Toyota ще трябва да променят софтуера на еърбега и така дефектът ще бъде отстранен.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #5
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тези все повече изпадат.
  • #4
    21 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    На този свят има само две сигурни неща: смъртта и ежеседмичните сервизни акции на Тойота.
  • #3
    19 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Правят я акцията щото ако стане и един инцидент в САЩ ше ги съсипят от дела независимо дали автомобила е на 8 години или 8 мецеца. Не е от "грижа за клиента".
  • #2
    25 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    най долната марка за ширпотеба купувана масово от бедни латиноси и *** !
  • #1
    21 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    8 години след продажбата на автомобила, тойота прави сервизна акция, защото нещо може евентуално да доведе до проблем в работата на задвижващата система??? Та това при ВАГ го наричат умиращия 5ти цилиндър, хранилка за сервизите, най-сладкото ремонтче и т.н.За това тойота не ги харесват кварталните майстори - оправят си дефектите и не остава работа за тях....