IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota вкарва близо милион автомобили в сервизите

По-голямата част са от модела Prius, но има още Seqouia, Tundra и Avalon

Toyota вкарва близо милион автомобили в сервизите

Компанията Toyota обяви нова сервизна акция, която ще засегне близо милион автомобили в САЩ. Причините са проблем в задвижващата хибридна система, както и дефект на въздуните възглавници.

Toyota вкарва близо милион автомобили в сервизите

Най-много от засегнатите автомобили са от моделите Prius и Prius V – над 800 000 единици, произведени през периода 2010-2014 г. При тях е установено проблем с напрежението в хибридната система, което може да доведе до прекратяване на работата на задвижващия агрегат.

Акцията ще засегне още пикапа Tundra и всъдехода Seqouia, моделни години 2018-2019., а също така седанът Avalon (на снимката) и неговата хибридна версия - Avalon Hybrid, моделна година 2019. От тези модели ще бъдат привикани за ремонт 168 000 автомобила.

При Thundra, Seqouia и Avalon са открити проблеми с въздушните възглавници, който могат да се задействат внезапно и по този начин да застрашат здравето на шофьори и пътника до него. От Toyota ще трябва да променят софтуера на еърбега и така дефектът ще бъде отстранен.

Снимка: Toyota

Тагове: toyota prius
0 от 500
  • #15
    2 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Защо не правят сервизни акции? Ами защото "дефектите", които изброи, не водят до самозапалване в движение, самоускорение, шрапнели в мозъка и други все незабавни начини да умреш, които японците имат наглостта да продават. Никой не прави сервизни акции за леко придърпване на скоростната кутия. Та потребителите на японско дори не биха го забелязали, толкова са свикнали на дървения. Не забравяй, че те са единствените потребители, които ползват CVT и дори твърдят, че е "супер".
  • #14
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Renault Sport ( преди 5 години )
    ПАК ЛИ ВЕ?Не ви ли омръзна с тези тенекии за сирене-ТУЙОТА,*** и тем подобни постоянно чупещи се и непрофесионално проектирани оризовки!
  • #13
    4 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Малииии, какво е това грозотило на снимката бе?? олеееее, трябва да си със страшно извратен вкус за да го купиш!
  • #12
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Истинските марки привят сервизни акции без да ги кара някой.Кучите марки не правят, дори и да ги накарат! С 300 зора може да се съгласят и пак ще гледат да вземат кеш от клиентите. ВАГ са пример за това!
  • #11
    4 rate up comment 1 rate down comment
    ;) ( преди 5 години )
    А една статия от Toyota каза, че за пазара в Европа ще са произведени в Япония.Между avalon и camry разликите са основно в името за различните пазари, като колите са почти еднакви. Собственик съм на camry от сащ и нямам търпение да започне вноса от япония, защото автомобила е страхотен.
  • #10
    9 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Явно не знае какво е щом пише че ще се продава в Европа през 2019
  • #9
    4 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Човека ти говори за Европа, а ти разбрал-неразбрал да се обадиш. Като чукчите не си читател, а писател.А това на снимката е Авалон модел 2019. Как пък си помисли, че другите не знаят, а само ти? Надценяш се или подценяш хората? И двете не говорят никак добре за теб.
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    "ще са made in Japan."Едно проучване неотдавна показа, че Тойотите, които се продават в Америка, използват най-голям процент произведени в Америка части от всички коли, продавани там.
  • #7
    11 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Обади се като почнат да продават това на снимката в Европа. Дори не знаеш какво е сниманото ама си редиш.
  • #6
    8 rate up comment 16 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Правят сервизни акции, защото ги е грижа за клиентите им. Това на снимката, както и camry hybrid скоро ще се продават в европа и ще са made in Japan.