IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Audi променя емблемата си

Четирите колела остават в логото, но ще бъдат различни

Audi променя емблемата си

Германската компания Audi за първи път в съвременната си история е решила радикално да промени логото си. Общият мотив и очертанията на емблемата ще си останат същите, но въпреки това промените ще бъдат най-големите, откакто четирите колела са се появили на колите на производителя от Инголщад.

Audi променя емблемата си

В близките няколко месеца на всички модели на марката трябва да се появи новото фирмено лого. Изданието QuattroWorld публикува новите знаци, които компанията е подала за регистрация в патентните ведомства в Германия и САЩ. Любопитното е, че от Audi са предложи две нови емблеми.

Първият са същите 4 кръга, но те вече не са пълни и не се пресичат в средата. Вторият знак също е необичаен – той е оформен от две комбинации от полукръгове, които са свързани в центъра.

Audi променя емблемата си

Защо от Audi са решили да патентоват две различни лога, засега може само да се гадае. Не се изключва възможността, едната от новите емблеми да да бъде поставяна на електрическите модели на марката, които през следващите години ще се увеличават, а втората да бъде предназначена за скъпите и луксозни модели на компанията, които ще се предлагат под възродения бранд Horch.

Audi променя емблемата си

Засега от Audi не коментират темана. Настоящата емблема с 4 кръга се поставя още на автомобилите на компанията Auto Union през 30-те години на миналия век. Тя символизириа съюзът между 4 фирми - Audi, DKW, Wanderer и Horch.

Снимки: Audi, QuattroWorld
 

Тагове: audi
0 от 500
  • #10
    15 rate up comment 4 rate down comment
    BUK ( преди 5 години )
    до всички, които арогантно, невъзпитано и невежо спорят с мен- Вижте Wikipedia-Audi Естественo това, което съм написал e абсолютно вярно!-Относно моя немски скромно ще съобщя, че се занимавам с този език от 1975 година. Прочел съм десетки книги в оригинал, включително Светото писание-Нов и Стар завет, Стефан Цвайг, Х.Хессе и други-Питам се дали лицата,които визирам въобще са чували тези автори. Питам се също защо е нужен този агресивен и просташки тон дори, когато не си съгласен с нечие мнение.
  • #9
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Емблемата вече прилича на 2 броя ке.е.фи както си беше и досега, но вече може да се оприличи и като две облачета пушек. много актуално е това с облаците. Да се знае, че мята облаци, че пушек се вдига.
  • #8
    3 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Глаголът слушай в инфинитив е horen (о с две точки), а не както един *** с ник BUK се опитва да внуши, че е Horch!
  • #7
    2 rate up comment 1 rate down comment
    inniskilling ( преди 5 години )
    Абе да се знае история и чужди езици е хубаво, ама все ми се струва, че в текста не трябва да е 4 колела, а 4 кръга.
  • #6
    5 rate up comment 11 rate down comment
    до : BUK ( преди 5 години )
    Дрънкаш пълни глупости!Немският нещо не го чуваш никак, но пък фантазията ти работи добре. Марш да го учиш! Ползвай преводача друг път, като не знаеш! Horch не значи слушай.Hor е това (о-то е с две точки отгоре, но не го пиша, защото коментара с тази буква няма да излезе). Другия път пак пробвай да се правиш на интересен, че знаеш немски! ;)
  • #5
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Приличат на китайски производител с история 10 години.
  • #4
    7 rate up comment 5 rate down comment
    BUK ( преди 5 години )
    към "неук"да добавим към този информативен коментар и тази подробност, че думичката AUDI e латинският превод на немската думичка Horch, която преведена на български означва слушай (или вслушай се). Да допyлним, че в немския език много фамилни имена имат някакво конкретно значение ( намример Mueller-мелничар и.т.н) И Horch не прави изключение
  • #3
    6 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В първия вариянт асоциацията е ....
  • #2
    18 rate up comment 6 rate down comment
    0 ( преди 5 години )
    Във първия вариант асоцацията е две тоалетни под един покрив..., интересно Алди. Иначе са атрактивни коли.
  • #1
    19 rate up comment 2 rate down comment
    Неук ( преди 5 години )
    Horch е собственик на името Ауди и е създал тази компания единствено, за да използва името. Та сливането е между ДКВ, Вандерер и Хорх, а Ауди е просто фирмата с резервното име ( запазената Марка на Хорх) и става общо за трите.