IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германците избраха петте най-здрави коли за 2018 г.

Класацията на TUV е за автомобили на възраст до 10 години

Германците избраха петте най-здрави коли за 2018 г.

Германската организация за контрол на качеството (TUV) избра петте автомобила на възраст до 10 години, които дават най-малко дефекти. Класацията е направена на основа на информация от дилърите в Германия за броя повреди на съответния модел.

Германците избраха петте най-здрави коли за 2018 г.

На пета позиция е най-популярният автомобил на планетата – Toyota Corolla (на снимката), като при него за проблеми съобщават 19% от собствениците. Малко пред него – с 18%, е Ford Fusion, който заема четвърто място.

На трета позиция се нарежда Mazda 2 с резултат 16%, а на втора е друг японски модела - Toyota Corolla Verso, при който повреди са отчетени при 15% от автомобилите.

Германците избраха петте най-здрави коли за 2018 г.

Начело в класацията на TUV 2018 г. за автомобилите с най-малък брой повреди отново е   Porsche 911 (на снимката). При последното поколение на модела проблеми са открити при 10%.

Снимки: Porsche, Toyota

Тагове: porsche 911 tüv tuv
0 от 500
  • #10
    20 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Порше със сложни технологии и богато оборудване срещу японче с елементарни технологии и бедно оборудване. И пак Порше има почти два пъти по-малко дефекти.
  • #9
    7 rate up comment 11 rate down comment
    Добре де ( преди 5 години )
    Аз какво да кажа като карам голф 1993 година 1.9 тди на хм..при мен има 350хкм за 12 год а той сигурно е минал милион вече нз..взех го на уж 280х.Друго освен съединител..но то беше време,ангренаж,масло,накладки,шарнири и тампони не съм пипал по него.Тази зима ще си купя кола поне от този век.
  • #8
    10 rate up comment 16 rate down comment
    АЗ ( преди 5 години )
    А къде са прехвалените Мерцедес, БМВ и Ауди. Германците сами си признават че колите им са *** с изключение на бутиковото порше.
  • #7
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Vov ( преди 5 години )
    До WowАмериканците в последните няколко години не слагат Троше на първо място. Особено, след като осъдиха Троше да плащат с години назад за скривани дефекти, дори за 10 годишни брички с отдавна изтекла гаранция. В САЩ не си поплюват.Отделно - повечето такива класации са опорочени по един или друг начин, дори често и корумпирани.
  • #6
    21 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Втори Аурис карам и ми е много интересно колегата, който твърди, че има такава кола какво точно му е станало на колата, че не е доволен. Първият ми Аурис беше дизел, сегашния е хибрид. Първия го продадох на 174 000 км, а в момента хибрида ми е на 135 000 км. И по двете коли нищо освен обслужване не е пипано.
  • #5
    32 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Карай каквото ти е кеф и не гледай в паничката на другите. Това, че си събрал пари за S-класа, а живееш в панелка не те прави по-голям и по-велик от този, който кара фиеста и живее в къща или 3стаен апартамент в нов комплекс, нали така ?Всеки си има приоритети в живота.
  • #4
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Wow ( преди 5 години )
    Ами значи наречи и амреиканците простаци защото те всяка година правят подобна класация и отново Порше печели :)
  • #3
    28 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    19% при модел в тираж от няколко милиона броя и 10% при автомобил, който е произведен в хиляди по-малък обем, и който се кара в почивните дни(образно казано)Типично германска простотия.
  • #2
    26 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като собственик на 3 нови автомобилаПежо ПартнерФорд ФиестаТойота АурисТойотата бих сложил на последно място по надежност и комфортЯвно мита за японската здравина е останал далеч назад в годините както и на Мерцедес
  • #1
    40 rate up comment 9 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Кви повреди кво порше сравняват всекидневни коли с коли които се карат само около Нова година.