IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW остави новата 8-Series без V12 мотор

Проблемът не е в екологичните изисквания, а в теглото на автомобила

BMW остави новата 8-Series без V12 мотор

Само преди дни от Mercedes-AMG обявиха, че се отказват от използването на V12 двигатели при бъдещите си модели. Сега подобна стъпка прави и големият конкурент BMW, който няма да поставя такъв мотор на новия си флагман – 8-Series.

BMW остави новата 8-Series без V12 мотор

По време на автосалона в Париж директорът на отдела по разработки на компанията Клаус Фрьолих разкри пред журналисти, че в BMW изключват използването на V12 двигател за 8-Series. Причината обаче не във вредните емисии и разхода на гориво, а в конструкцията на автомобила. Поставянето на V12 мотор в предната част ще направи колата прекалено тежка, а това ще се отрази и нейната управляемост.

По същата причина баварците няма да изпозват и хибриден силов агрегат за новия си флагман. Чисто конструктивно подобна технология би навредила на автомобила и затова инженерите на марката са заложили на V8 двигател с вътрешно горене.

При премиерата си BMW 8-Series е представено с два мотора. Първият е 3,0-ритров с 6 цилиндъра, развиваш мощност от 335 к.с. По-мощната версия на модела разчита на 4,4-литров V8, който развива 523 к.с.

Снимка: BMW
 

Тагове: v12 bmw 8-series
0 от 500