IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Mercedes праща V12 двигателя в историята

От гамата на производителя отпадат моделите S 65

Mercedes праща V12 двигателя в историята

Съвсем скоро V12 двигателите на Mercedes ще отидат в историята, като ще бъдат заменени от ново поколение V8 мотори. Това призна пред журналисти на автосалона в Париж - Тобиас Мьоерс, шеф на спортното подразделениe AMG.

Mercedes праща V12 двигателя в историята

От думите на Мьоерс става ясно, че заедно с двигателите V12 от гамата AMG на Mercedes ще отпадне модификациитте S 65. Те ще бъдат заменени от нови хибридни силови агрегати, в чиято основа ще бъде 4,0-литров битурбо V8 бензинов мотор.

Новата хибридна система ще успее да осигури съответната мощност на двигателя, като същевременно с това ще отговаря на новите изисквания за екология и разход на гориво. Именно това е и причината Mercedes да се откаже от V12 агрегатите.

Мьоерс допълни, че в AMG-гамата на германския производител ще се появяват не само седани, но и всъдеходи и спортни модели с хибридно задвижване. Новата технология обаче ще бъде готова не по-рано от 2021 г., така е подобни модели ще излязат едва година или две по-късно.

Снимка: Mercedes-AMG

Тагове: v12 mercedes-amg
0 от 500