IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Меркел подкрепи дизела

Производителите ще трябва да направят изменения, категоричен е канцлерът

Меркел подкрепи дизела

Дизеловите автомобили все още имат бъдеще, но само при условие, че производителите направят някои подобрения. Това заяви германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от агенция ДПА.

Меркел подкрепи дизела

В момента милиони германски шофьори са изправени пред неизвестност за бъдещето на колите им, след като по-рано тази година съдът в Германия разреши на градовете да налагат забрани на автомобилите с дизелови двигатели. Това е част мерките срещу замърсяването на въздуха, които управляващите в страната взимат.

Меркел допълни, че през тази седмица правителството ще обяви какви нови мерки срещу вредните емисии подготвя. Тя уточни, че в същото време управляващите ще се опитат да задържат автомобилите на пътя, като за целта ще бъдат направени някои промени по самите коли.

"Тези мерки ще доведат и до по-добро приемане на дизелите. Всички искат навлизането на новите технологии да стане бързо, но то ще отнеме поне няколко години”, каза още канцлерът в ежеседмичното си обръщение към германците.

Снимка: БТА
 

0 от 500
  • #5
    18 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хайде стига де - забраняваме дизела, подкрепяме дизела! Ай сиктир! Решете най-накрая.
  • #4
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Тая бабушкера откачената няма ли да се изчезва.
  • #3
    21 rate up comment 13 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Разбирам я немците са толкова технологично изостанали от развитите държави че няма накъде.Опитва се да спаси инвестициите на немските автопроизводители които така или иначе са бита карта.
  • #2
    29 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Аз не зная тая лудата докога ще я търпят?Тя е един от основните виновници за ди4зелгейт. Преди 10 г когато са постъпили първите сигнали за тази далавера в Брюксел са и съобщили, но тя е замела всичко. Нали се смята за едноличен лидер на ЕС. Пък и нали цоца от полудържавната Фолк с Ваген доста парички. Ето сега отново е зад гърба на мошениците и ги спасява. Да не говорим по време на кризата как им наля милиарди само на тях.За поканените бежанци пък да не говорим. Тази е за затвора!
  • #1
    30 rate up comment 4 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    То една подкрепа ... купете си нови, ще ви направим отстъпки. И тук говорим за забрана на Евро 5 дизели, някой от които са на не повече от 5-6 години. Даам направо супер. Изръсил си се 100К за Тигуан (цени за коли на склад в България ?!?) и след 5 години ти казват че не можеш да го караш вече в повечето големи германски градове, и трябва да дадеш пак толкова за "народната" кола, без гаранции дали след 3 години ще можеш да я караш. О забравих, народите на запад са богати и се изръсват лесно ...