IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Меркел подкрепи дизела

Производителите ще трябва да направят изменения, категоричен е канцлерът

Меркел подкрепи дизела

Дизеловите автомобили все още имат бъдеще, но само при условие, че производителите направят някои подобрения. Това заяви германския канцлер Ангела Меркел, цитирана от агенция ДПА.

Меркел подкрепи дизела

В момента милиони германски шофьори са изправени пред неизвестност за бъдещето на колите им, след като по-рано тази година съдът в Германия разреши на градовете да налагат забрани на автомобилите с дизелови двигатели. Това е част мерките срещу замърсяването на въздуха, които управляващите в страната взимат.

Меркел допълни, че през тази седмица правителството ще обяви какви нови мерки срещу вредните емисии подготвя. Тя уточни, че в същото време управляващите ще се опитат да задържат автомобилите на пътя, като за целта ще бъдат направени някои промени по самите коли.

"Тези мерки ще доведат и до по-добро приемане на дизелите. Всички искат навлизането на новите технологии да стане бързо, но то ще отнеме поне няколко години”, каза още канцлерът в ежеседмичното си обръщение към германците.

Снимка: БТА
 

0 от 500
  • #15
    4 rate up comment 1 rate down comment
    Ра$$$ово Ломско ( преди 5 години )
    Като гледам тука какви "познавачи" на немската действителност са се изак.., така де, изказали - ясна работата!! "факт"ическият, ти можеш ли да ми кажеш оригиналният двигател Рудолф Дизел с какво гориво го е патентован!?
  • #14
    10 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Българина отдавна ударно подкрепя дизела.
  • #13
    6 rate up comment 5 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Кви германци бе както отбелязах Германия е на дъното лежат само на някакви стари лаври Ото и Дизел.Оказа се обаче че първият ДВГ не е на Ото а дизела го видяхме канцерогенен и пълна глупост.Дори първите такива двигатели пак не са на Рудолф Дизел.Тва им е хвалбата на немчугите отпреи 2 века.Америка е велика всички искат там тва е факта.
  • #12
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Повечето германци са като това мекотело на снимката, а останалите са от турско-арабски произход. Това е съвременна Германия. Който не вярва да дойде и сам да се увери. Пълно е с обратни, а жените са по-грозни и от крави. Тях само арабелите ги плющят. Даже нашите шведи им се мръщят. Смятайте колко са зле!И от ази нация ако търсите някаква техника или кола, които да си струват парите просто забравете.Всичко е лъжа, измама,далавери и някакви сметки на чужд гръб.Англичаните не случайно се разкараха
  • #11
    16 rate up comment 3 rate down comment
    Хахха ( преди 5 години )
    Напишете в googleInternational Innovation Index и ще видите от къде идват новите технологии и иновациите последните години!Първите са:1. Сингапур.2. Южна Корея.3. Швейцария.САЩ на 8-мо място.Германия е на 19-то място.България е на 53-то място.А Индия е на 46-то място.Едно време беше 'кога ще ги стигнем американците" А сега вече е кога ще ги стигнем индийците!
  • #10
    21 rate up comment 4 rate down comment
    Хахха ( преди 5 години )
    Дори Индия се очаква да зимести Германия по иновации.Вие знаете ли какви пари се дават сега там за образование и за наука??Тези дето ги мислите за държаваи от третия свят вече са на ветлинни години спряма България а скоро ще изпреварят и западните държави по всички показатели.Елеменарна стастика е! При население от 1.5 милиарда като инвестираш в образование и наука няма как да не постигнеш голям успех.
  • #9
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Хахха ( преди 5 години )
    Технологии били немски....Всички високи технологии последните 20 години идват основно от САЩ и Япония.Сега започнаха постепенно и от Южна Корея и Китай.Даже очакванията са че Китай ще измести всички остани по иновации в следващите 20г.Немците отдавна са последна са бита карта!
  • #8
    5 rate up comment 20 rate down comment
    до Факт ( преди 5 години )
    Щом немците са технологични изостанали, какво да кажем за жълтурите, които копи-пействат от немците! Всички нови технологии не само в автомобилостроенето, а във всички отрасли са немски и така е 80+ години вече и така ще бъде още много време!Факт!
  • #7
    20 rate up comment 1 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Германцие са "еколози" само когато натискат целия ЕС да купува "евтини" соларни панели или пък "чисти" дизели от тях...
  • #6
    19 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Дизел само за трактори и камиони. Печките нямат място при автомобилите