IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорите ругаят на всеки 4 км път

Най-често го „отнасят” пешеходците или водачите, които не дават мигач

Шофьорите ругаят на всеки 4 км път

Средно на всеки 4 изминати километра от устата на водача на превозно средство излиза ругатня или обида, сочи проучване, проведено между 2000 британски шофьори, съобщава Auto.Mail.

Шофьорите ругаят на всеки 4 км път

Ог резултатите става ясно, че 9 от 10 участвали в допитване шофьори често ругаят, докато са зад волана. Средно това прави по 41 пъти на всеки 100 мили път (около 160 км). При това 61% от  водачите се опитват да се сдържат, ако в колата им има деца. В тези случаи нецензурният израз е заменен с някакъв аналог.

Под половината от анкетираните – 46%, признават, че откровено псуват, при това грубо, докато шофират. Близо 40% осъзнават какво са направили и съжаляват за изразите, които са използвали най-често по адрес на други водачи на пътя.

На първо място по отнесени ругатни обаче са пешеходците, сочат резултатите от проучването на навиците на британските шофьори. Следват водачите, които не дават мигач при завиване или престрояване. На трета позиция са тези, които говорят по телефона, докато карат, а на четвърто – тези, които се движат прекалено бавно и по този начин провокират образуване на колона или задръстване на пътя.

Снимка: Auto.Mail

0 от 500
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Всичко е нормално преди да дойде лятото и шопите да налазят към морето. Тогава и през 20 метра да псуваш е малко :(
  • #6
    19 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Карам си нормално, спазвам правилата и ме боли шпека, че някой ругаел, псувал, свиркал, присвяткал. Ако преча на някой да ме заобикаля и да се маха. Слизали са да ме бият, но бързо са се връщали по колите. Един, единствен път се наложи да шамаросам 2 келешчета, които или бяха напушени или дрогирани. Бързо и те разбраха, че са сгрешили човека. Лошото е, че наглостта на пътя е голяма и много се правят на тарикати. Не е хубаво така. Карайте си нормално и не се изнервяйте допълнително! Няма смисъл!
  • #5
    10 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Лични наблюдения за движението в София и извън нея: Като караш нормално и спазваш правилата те засичат отвсякъде, освиркват, освяткват и прочие. Като почнеш да караш като джигит всичко е точно всеки се пази от теб, дават ти предимство дори да нямаш такова по правилника. Та така за културата на шофиране в китната ни родина.
  • #4
    9 rate up comment 0 rate down comment
    До GT ( преди 5 години )
    На 2 км?? Това по магистралата ли??? Градско го отнасят на всеки 20 метра! :D
  • #3
    8 rate up comment 15 rate down comment
    Елита на Вермахта ( преди 5 години )
    По празниците когато цяла София са си по родните места никой не псувам, няма защо просто. Вън провинцията от София!
  • #2
    12 rate up comment 1 rate down comment
    лЪЖЦИ ( преди 5 години )
    Да не би да сте дами, че намалявате бройката? Аз лично ругая по два пъти в изречение, та ако ще и наум да е. Просто масово така се шофира - недисциплинирани, а трафика е пределно изнервящ.
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    GT ( преди 5 години )
    Пешеходци никога, но такива които не ползват мигачи ги ругая на всеки 2 км.