IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Шофьорите ругаят на всеки 4 км път

Най-често го „отнасят” пешеходците или водачите, които не дават мигач

Шофьорите ругаят на всеки 4 км път

Средно на всеки 4 изминати километра от устата на водача на превозно средство излиза ругатня или обида, сочи проучване, проведено между 2000 британски шофьори, съобщава Auto.Mail.

Шофьорите ругаят на всеки 4 км път

Ог резултатите става ясно, че 9 от 10 участвали в допитване шофьори често ругаят, докато са зад волана. Средно това прави по 41 пъти на всеки 100 мили път (около 160 км). При това 61% от  водачите се опитват да се сдържат, ако в колата им има деца. В тези случаи нецензурният израз е заменен с някакъв аналог.

Под половината от анкетираните – 46%, признават, че откровено псуват, при това грубо, докато шофират. Близо 40% осъзнават какво са направили и съжаляват за изразите, които са използвали най-често по адрес на други водачи на пътя.

На първо място по отнесени ругатни обаче са пешеходците, сочат резултатите от проучването на навиците на британските шофьори. Следват водачите, които не дават мигач при завиване или престрояване. На трета позиция са тези, които говорят по телефона, докато карат, а на четвърто – тези, които се движат прекалено бавно и по този начин провокират образуване на колона или задръстване на пътя.

Снимка: Auto.Mail

0 от 500
  • #17
    6 rate up comment 0 rate down comment
    бивш софианец ( преди 5 години )
    Работят за един наем, парно и данъци и се мислят за нещо. Аз бившият софиянец им предоставих да живеят под наем, а самият аз се изнесох. купих си къща до София. Природа, зеленина, голям двор и спокоен живот. Няма мръсотия, шум и простотия. Времето а стигна до София ми е същото все едно пътувам от Люлин до лозенец, но го пътувам без нерви, задръствания и дивотии. Разбира се всеки сам си решава какда си кара живота,но да се делим на софиянци и селяни е глупаво! Аз в случая съм селянин, нали!
  • #16
    4 rate up comment 0 rate down comment
    бивш софианец ( преди 5 години )
    И докато всички отиват да живеят в голямото село, ман-густите вършеят из цялата държава и по села и паланки плячкосват каквото е останало. Старите хора изнемогват и биват непрекъснато малтретирани от 0рките. На шопа не му дреме обаче. Важното е на него да му е добре в панелката в която се е сврял и да гледа умно на другите и с пренебрежение. Мисли си, че е богопомазан щом живее в тази клоака. два апартамента съм дал под наем в София на софианци и им гледам самочуствието и държанието.
  • #15
    5 rate up comment 0 rate down comment
    бивш софианец ( преди 5 години )
    Няма по-голям keнеф от София! Това е положението, кой, каквото ще да говори! И не хората от провинцията е направиха, а самите шопи е докараха до там от лакомия. Всичко за София, пари, проекти, фирми, администрация и каквото се сетите. Цялата държава работи за София. Всичко отива за София. Получи се огромен дисбаланс в доходите и намирането на работа. Цели райони на държавата опустяха, а селото София се пръска по шевовете. Всичко това е заради дървените шопи! Прости, нагли с голямо самочувствие!
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хаха че то броя селяци не прави София нещо повече от голямо село. Излезте малко навън и като се върнете в големо село София ще видите разлика. Нека някой даде пример с по селска столица в Европа. Няма как защото си е било едно село когато са я направили столица защото е най далече от Турция. В Пловдив има Стария град, Търново, Русе - вижда се какви са били тия градове по онова време а София от онова време нищо.
  • #13
    2 rate up comment 2 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    София селска пари вече гони 3 милиона град държава като Ватикана стана.Много плюете на все в София седите.Що не си Осите у Ямболь Враць и тн.Кл.уни!
  • #12
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Още по селска си беше и по Тошово време. ЦУМ, мавзолей и панелки. София, Скопие, Тирана - най селските стоюици в Европа. Ние си стоим и не мислим да се бутаме в тая клоака брв шопе
  • #11
    2 rate up comment 6 rate down comment
    Елита на Вермахта ( преди 5 години )
    Селска е щото вие я направихте такава. По празниците най-много си личи какво е без *** в града... Стойте си там целогодишно пък ни оставете нас да си живееме спокойно в "селската столица"
  • #10
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    То па великата столица. Извадете си главите от зад*ика и вжте че София и преди и сега си е най селската столица евър. Даже околните са класи над това големо село София. Белград, Буглокещ, да не говорим Атина и Истанбул. Само Скопие е на същото селско ниво
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Елита на Red Army ( преди 5 години )
    По празниците когато цяла София реши че трябва да окупира България винаги псувам !!! Вън Шопите от пределите на България ! Стойте си в *** !
  • #8
    2 rate up comment 7 rate down comment
    Roadrunner ( преди 5 години )
    Тоя па, умрел ти е некой за миризливото черноморие със селяци да ме обслужват и да ми мьекат. Отивам си в Гърция и ми дреме за вас.