IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как ускорява новото BMW X5 с дизелов мотор с 4 турбини (ВИДЕО)

Тежкият кросоувър успя да постигне времето, обявено от производителя

Вижте как ускорява новото BMW X5 с дизелов мотор с 4 турбини (ВИДЕО)

Дизеловият двигател причини доста проблеми на Volkswagen Group, но дори това не успя да накара голяма част от производителите да се откажат от него. Особено тези, които предлагат на пазара големи кросоувъри.

Вижте как ускорява новото BMW X5 с дизелов мотор с 4 турбини (ВИДЕО)

Един от тях е BMW, който има в гамата си голям брой дизелови мотори. Сред тях е редовият 3,0-литров двигател с 6 цилиндъра и 4 турбокомпресора. При кросоувъра X5 M50d той развива 400 к.с. и 760 Нм въртящ момент, достъпен още на 2000 об/мин. Това е най-мощният 6-цилиндров дизел в света, като се предлага със същите характеристики на моделите M550d Sedan и Touring.

Екип на Automann-TV показаха как се справя при ускорение от 0 до 100 км/ч X5 M50d, моделна година 2019 г., което е оборудвано именно с този мотор. При теста кросоувърът показа време 5,2 секунди, което е идентично с обявените от BMW показатели. За някои това може да не е впечатляващо постижение, но не бива да се забравя, че кросоувърът тежи 2275 кг.



Тази версия на BMW X5 ще се продава в Европа, но все още не е ясно дали ще се продава в Щатите. Засега на американския пазар кросоувърът ще се предлага в бензиновите версии xDrive 40i и xDrive 50i, а догодина ще излезе и хибридна версия (PHEV), която най-вероятно ще се казва xDrive45e.

Видео: Automann-TV / YouTube
 

Тагове: bmw x5 m50d
0 от 500
  • #2
    50 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия коли са за хора с пари. Взимаш по 10к на месец, на третата година фърляш турбини и тия от сервиза ти викат 7к, да не е приятно ама те боли шпека. Като стане на 6г и тоя с кинтите го продава на някои гастърбайтер, почва лошата подръжка. После съвсем скапана идва при наш Ганъо дето едвам бута с 1к на месец, ама гордо го е паркирал пред панелката и обяснява че зимните гуми били за балъците, щото видиш ли бил с джип. Та така с 4-те турбини.
  • #1
    14 rate up comment 3 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    да разбирам, че жалиш 3-ти, 4-ти и т.н. собственици, понеже 1вия и вероятно вторият няма да се сблъскат със смяна на турбини. По притеснителното е, че в едно изречение още се слагат "новото" и "дизелов мотор".. пък уж от 2020-2030 в Европа няма да може да се движиш с такива..