IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Вижте как ускорява новото BMW X5 с дизелов мотор с 4 турбини (ВИДЕО)

Тежкият кросоувър успя да постигне времето, обявено от производителя

Вижте как ускорява новото BMW X5 с дизелов мотор с 4 турбини (ВИДЕО)

Дизеловият двигател причини доста проблеми на Volkswagen Group, но дори това не успя да накара голяма част от производителите да се откажат от него. Особено тези, които предлагат на пазара големи кросоувъри.

Вижте как ускорява новото BMW X5 с дизелов мотор с 4 турбини (ВИДЕО)

Един от тях е BMW, който има в гамата си голям брой дизелови мотори. Сред тях е редовият 3,0-литров двигател с 6 цилиндъра и 4 турбокомпресора. При кросоувъра X5 M50d той развива 400 к.с. и 760 Нм въртящ момент, достъпен още на 2000 об/мин. Това е най-мощният 6-цилиндров дизел в света, като се предлага със същите характеристики на моделите M550d Sedan и Touring.

Екип на Automann-TV показаха как се справя при ускорение от 0 до 100 км/ч X5 M50d, моделна година 2019 г., което е оборудвано именно с този мотор. При теста кросоувърът показа време 5,2 секунди, което е идентично с обявените от BMW показатели. За някои това може да не е впечатляващо постижение, но не бива да се забравя, че кросоувърът тежи 2275 кг.



Тази версия на BMW X5 ще се продава в Европа, но все още не е ясно дали ще се продава в Щатите. Засега на американския пазар кросоувърът ще се предлага в бензиновите версии xDrive 40i и xDrive 50i, а догодина ще излезе и хибридна версия (PHEV), която най-вероятно ще се казва xDrive45e.

Видео: Automann-TV / YouTube
 

Тагове: bmw x5 m50d
0 от 500
  • #12
    3 rate up comment 0 rate down comment
    Az ( преди 5 години )
    Концепция наподобяваща тази на V10 TDI и V12 TDI - непрактична, лакома, скъпа и ефектна на хартия - демонстрация на възможности
  • #11
    4 rate up comment 0 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Защо само 4 турбини? Искаме още!
  • #10
    4 rate up comment 0 rate down comment
    Радев ( преди 5 години )
    Ново, ново, досущ като старото. Една време времевия период на моделните генерации беше от порядъка на 8-10 години, но колите от т.нар. премиум сегмент,бяха наистина качествени. Говоря за времето докъм средата на 90-те години. Сега сменят поколенията на има-няма 5 години.
  • #9
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И каква е идеята на тия супер мощни паркетни Джипове? Тежи над 2 тона, висок център на тежестта и голямо челно съпротивление т.е. спортните коли ще са винаги по-бързи. За какво е всичко това? Единственият плюс според мен е че при един евентуален инцидент вероятността да оцелееш е по-голяма.
  • #8
    5 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Явно в коша на двигателя не е имало повече място за да ръгнат още няколко турбини. Тея немци съвсем изперкаха....
  • #7
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ако му махнеш Италианската електроника на Марели и Брембо си остава немски скъп кашон
  • #6
    11 rate up comment 8 rate down comment
    carpe_diem ( преди 5 години )
    А електрическата жипка на Ягуар за колко време вдигаше 100? Без нито една турбина...(Нарочно не питам за Теслите, щото там нещата са ясни)...
  • #5
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Overweight ( преди 5 години )
    2275 кг!Къде отиде прогреса?
  • #4
    18 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много грозна непрактична кола за много пари. А пък тия дисплейчета ми напонпт на нещо френско. Абсолютна пародия.Тази фирма продължава да потъва със всеки изминал ден.
  • #3
    18 rate up comment 1 rate down comment
    dr_kurtev ( преди 5 години )
    А не трябва ли,всички марки да изпълняват заложените си техн.показатели/най-вече за разход/и постигането им в реални условия да не е новина ?!