IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Германски компании спират продажбите на някои хибриди в Европа

Модели на Volkswagen, Porsche, BMW и Mercedes-Benz не могат да покрият новите стандарти за проверка

Германски компании спират продажбите на някои хибриди в Европа

Водещите германски автомобилни производители обявиха, че спират продажбите на част от своите хибридни модели в Европа заради въвежзането на новите стандарти за тестване на вредните емисии (WLTP).

Четири германски компании спират продажбите на хибриди в Европа

Според информация на Automotive News Europe, стандартът, който вече няколко plug-in хибридни модела не успяха да покрият, заплашва и други автомобили. Причината за това е прагът на вредните емисии - 50 грама CO2 за километър.

Това означава, че собствениците на автомобилите, които не отговарят на стандарта, няма да могат да се възползват от данъчните облекчения в много европейски държави. Сред спрените модели са VW Passat GTE, VW Golf GTE, Porsche Panamera Sedan и Porsche Cayenne E-hybrid.

На свой ред огт Mercedes-Benz и BMW обявиха, че ще преработят моделите си E-Class Hybrid и 530e sedan, за да могат те да се вместят в ограниченията. Очаква се тези автомобили да бъдат достъпни за продажба след няколко месеца 

Говорител на Volkswagen заяви, че и към момента продължават да се провеждат тестове на хибридни модели на марката. От Porsche пък съобщиха, че засега не се приемат поръчки за засегнатите модели, като все пак ще бъдат взети мерки за справянето с проблема.

Снимка: Volkswagen

0 от 500
  • #12
    12 rate up comment 10 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Цялата германска индустрия е една пародия!
  • #11
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами тия баровци дето карат Поршета ако толкова не могат без тая държавна помощ да си вземат скопени версии и да ускоряват като Трабантче.
  • #10
    12 rate up comment 3 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    ПичУИ, държавата не дава премия. Държавата дава данъчен кредит, моля да прочетете какво и е това и как работи. Разбира се в БГ няма такова нещо, но това не значи, че трябва да говорим глупости.
  • #9
    12 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Имам чувството че има хора, които четат само заглавието.Прочетете статията и стига ревахте!Никой никого не кара да си взема хибрид. Това е само ако искаш да получиш някаква премия от държавата ако дава такава при покупка на хибрид. У нас, както и в Германия няма такова нещо и им е все тая. Иначе немците много загрижени за въздуха и здравето но премии нито за електрички нито за хибриди дават. Пълни из.ме.кя.ри и мошеници са тези.
  • #8
    9 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    От кога разправям, че да сложиш елекромотор от чистачки и батерия не прави една кола хибрид. Да но вурстовете точно това правеха и си мислеха, че с фалшивите разходи на гориво, които обявяват ще стигнат надалече. Да но така не става. Сега да видим кой пак им е виновен. Сигурно този път са извънземните в съюз с краварите. Междупланетна конспирация има срещу тези некадърници напушени с дизелови сажди.Значи верни излизат тестовете на техните"хибриди",които реално хорчат колкото нехибридните им коли
  • #7
    13 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    не ми се вярва това за 50 гр на 100 км, все пак статията е скалъпена от човек дето е написал "Voljswagem" - това доста говори за умствения багаж!
  • #6
    7 rate up comment 1 rate down comment
    бавареца ( преди 5 години )
    50 грама CO2 за километър е границата за да имаш държавна субсидия от 3000 евро. затова е важна граница, не че всички трябва да са под 50. ако имаш пари - карай ферари с 380грама, но там вече не само че нямаш субсидия, но и плащаш. и не са сао германците - и Волво хибридите са над 50г.
  • #5
    16 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Как няма да ги спират, като по идиотcкия стар евро стандарт имаха по 1,2 л/100 разход. Никой, освен бюрократите, никога не е вярвал на тази глупост. И производителите в случая не са ни най-малко виновни.
  • #4
    21 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ауууу ама те и хибридите им не отговаряли на стандартите ? Ама те и при тях лъгали за разхода и емисиите?Не вярвам ! Америка е виновна, тия кравари нарочно го правят, за да очернят добрите германци... Пълен смях сааааааа немците.
  • #3
    11 rate up comment 9 rate down comment
    чукча ( преди 5 години )
    На прима виста профанската ми мисъл ми напомня, че в ЕС имаше директива за двойно облагане на едно и също нещо. Извинявайте, но данъка върху емисиите при автомобилите при наличие на акциз върху горивата(отново съотносим към замърсяването) не говори ли за чисто ФАШИСТКО погазване на правилата?