IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Затварят Северната тангента за ремонт

Ограниченията на трафика ще са до 20 октомври

Затварят Северната тангента за ремонт

По-малко от три години след пускането й в експлоатация Северната скоростна тангента на София ще бъде затворена за гаранционни ремонти. Това съобщиха от Агенция „Пътна инфраструктура” като допълниха, че трафикът от тангентата ще бъде прехвърлен на Околовръстния път.

Затварят Северната тангента за ремонт

Първата фаза на ремонтите трябваше да стартира на 7 октомври, но започна още днес. Движението е ограничено в посока Ботевград от 9-и километър до включването в Околовръстното. От 9 до 20 октомври няма да може да се ползва тангентата от пътен възел Ботевградско шосе до пътен възел Чепинско шосе в посока Калотина.

На тангентата вече се появиха типичните проблеми за българските пътища като вълнообразна асфалтова настилка, особено на мостовете.

Изграждането на Северната скоростна тангента, чиято цяла дължина беше пусната в експлоатация през април 2016 година, струваше 180 милиона лева, а дължината на отсечката е 16,5 километра.

От средата на септември задръстванията по Околовръстното стават все повече и по-дълги, а с предстоящите ремонти на тангентата, трафикът около София ще се натовари допълнително.

0 от 500
  • #8
    11 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Няма как да се оплачим от пътищата на БСП защото те не съществуват.
  • #7
    8 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    eйй голями мрънкачи са това българите.. какво му е на пътя? да - ремонт! ужас.. ако някой си спомня какво беше преди и щеше още да е още така, ако *** бяха на власт - да ти се изправи косата..
  • #6
    18 rate up comment 4 rate down comment
    Видими резултати ( преди 5 години )
    Гарантирани от ГЕРБ!
  • #5
    9 rate up comment 14 rate down comment
    до Автора ( преди 5 години )
    Автора случайно да е минавал по тангентата, че да пише какво е състоянието на асфалта??? Пътя е добър. Причината за затварянето е че правят изходите за Чепинци и други квартали села. Нали от както пуснаха северната тангента има отбивки които са затворени. Е точно тях правят сега.Пак статия в сайта с текст, колкото да има нещо за четене...........
  • #4
    34 rate up comment 1 rate down comment
    ............. ( преди 5 години )
    Не я затварят, а я затвориха вчера сутринта без никакво предупреждение и вместо 15 минути по нея се пътува два часа и нещо.Предложение към сайта- публикувайте такива новини преди да затварят пътищата. Поне някой може да прочете и да не се набие в адското задръстване.
  • #3
    31 rate up comment 1 rate down comment
    От пътното ( преди 5 години )
    По-добре не се знае, но по-зле едва ли някой може. Колко народ се изтрепа от мало.умията и недоразуменията им. А нещо за цената да кажеш гербаджийче? Няма такава цена и такова ниско качество. Нали ги гледам по колко асфалт полагат. По 2 см а минимума на ненатоварени участъци е 5 см а на натоварени е 10 см. Нали гледам че основата не я пипат. Минимум 0,5 м трябва да изкопаят и да трамбоват с машини 3 вида фракции чакъл. Нищо подобно не се случва и пътя пропада и се нац.епва за отрицателно време.
  • #2
    18 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За съжаление никой друг освен герб не прави пътища за да видим дали могат по добре да ги направят
  • #1
    36 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Гордостта на Тиквата са пътищата нали! Какво става с това което направи? Откраднаха се едни милиони и се направиха така, че непрекъснато да се правят, ремонтират и оправят и кранчето да не спира. Да оставим факта, че пътищата са ни едни от най скъпите на километър, но за сметка на това най-некачествени. И всичкото това го плащаме ние,за да може мутрата да реже лентички и да се бие в гърдите какво уж бил направил. Този с неговите 3 мандата ни върна в детската градина. Ще закрие държавата...