IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Bugatti Chiron може да развие 450 км/ч, но няма да го прави

Шефът на компанията се заяде с конкурента и настоящ световен рекордьор Koenigsegg

Bugatti Chiron може да развие 450 км/ч, но няма да го прави

Шведският производител Koenigsegg „взриви” индустрия, след като неговият Agera RS успя да постави световен рекорд за скорост сред серийните автомобили, развивайки 447,2 км/ч (277,9 мили). Това накара всички да очакват отговор от конкурентите и най-вече от Bugatii, който държеше най-доброто постижение със своя Veyron.

Bugatti Chiron може да развие 450 км/ч, но няма да го прави

Френският производител вече разполага с нова хиперткола – Chiron, за която се твърди, че може да развие над 450 км/ч. Според генералния директор на марката – Стефан Винкелман, в компанията му нямат никакво намерение да гонят нов скоростен рекорд.

„Мисля, че Chiron лесно ще вдигне 440 и дори 450 км/ч. Все още не сме направили такъв тест, но ако го направим, това няма как да бъде еднократно. И ще трябва всички автомобили от модела да бъдат настроени за такава скорост”, обясни Винкелман в интервю за Car Advice.

С тези си думи топ-мениджърът всъщност атакува Koenigsegg Agera RS, който разви рекордната скорост. Оказва се обаче, че идеята за рекорда е на собственика на колата, а не на производителя, който все пак е подкрепил опита на пътя. Нито една друга Agera RS не е повторила постижението и най-вероятно няма и да го направи.

На свой ред в Bugatti смятат да се съсредоточат върху друг елемент от ефективността на хиперколите си. За целта компанията предложи модела Divo, който е по-бавен от Chiron, но за сметка на това ускорява по-бързо и предлага по-добра управляемост.

„Рекордът за скорост е само едно от парчетата на тортата, но при него си на ръба и всеки провал струва скъпо, като носи наказания. Ако искате да заложите на висока скорост, трябва да направите компромис с други неща в автомобила”, обяснява Винкелман.

И докато Bugatti поема в различна посока, други конкуренти се готвят да свалят Agera RS от върха. Hennessey Performance Engineering и SSC са готови със своите суперколи Venom F5 и Tuatara, като и за двете се твърди, че ще могат да развият скорост от 300 мили в час (482,8 км/ч). Остава да видим коя ще е първата.

Снимка: Bugatti

Тагове: bugatti chiron
0 от 500
  • #12
    12 rate up comment 6 rate down comment
    А.В.Торът ( преди 5 години )
    Много могат тия Бугати, брей... Още помня месеци преди да излезе Широна как се фъчкаха с данните му и евентуалната му макс. скорост. И няколко дни по-късно Кьонигсег пуснаха Регера. Абсолютно всеки път Кристиан и сие ги навират в южния край на кучето.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Мммм-учащия ... ( преди 5 години )
    защитава Бугати щото си е повервал, че е френска марка! )))))))))))))
  • #10
    6 rate up comment 2 rate down comment
    Народът е казал! ( преди 5 години )
    Едно е да искаш, второ е да можеш а трето и четвърто да го направиш!
  • #9
    5 rate up comment 16 rate down comment
    Мммм ( преди 5 години )
    Втора,трета,пета това няма значение,Бугати си остава един хипер автомобил класа над конглокентите,защото не всичко е скорост,а за един хипер и скъп и автомобил трябва не само скорост,а и лукс. Това в Бугати е много добре съчетано за разлика от конглокенцията,която е с оборудване и звук,като в картинг.
  • #8
    15 rate up comment 4 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    ИскАх да вдигна 450км/ч, ама нямах желание.Хахахаха
  • #7
    10 rate up comment 8 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Оправдания оправдания, вече са втора дупка на кавала.
  • #6
    4 rate up comment 17 rate down comment
    Ахмед Мерчев ( преди 5 години )
    ALIENO ARCANUM, вече е наличен за предварителни поръчки.Заплащането се извършва на четири части по 25% всяка, през около 4-7 месеца между всяка от тях.В случай, че ALIENO не спази договорения срок за производство, клиентът получава колата безплатно!А вие знаете, че всички модели на Koeningseg, Bugatti и Hennessey са допотопни трошки с ДВГ, които не могат да се мерят по никакъв начин с ALIENO хиперколите!
  • #5
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Рейсър ( преди 5 години )
    Биха ги на тяхната игра и сега се оправдават като ученички.Ако не гонеха скорост, а управляемост, щяха да направят нещо като макларен, а не безумие с 1500 коня и 400 км/ч.С други думи - бугати остава нишов свръх скъп автомобил, но вече не е "най".
  • #4
    18 rate up comment 6 rate down comment
    от факултету ( преди 5 години )
    И аз мога да вдигна 200 с голфа, ама нямахххх жилание!
  • #3
    14 rate up comment 3 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Ох, *** майко...