IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan приключи с още един модел в Европа

Хечбекът Pulsar повече няма да се предлага

Nissan приключи с още един модел в Европа

Производството на хечбека с 5 врати Nissan Pulsar в завода в Барселона беше прекратено още през юни, а сега от компанията обявиха официално, че моделът повече няма да са продава на Стария континент.

Nissan приключи с още един модел в Европа

Причината са слаби продажби на автомобила, които се дължат на увеличаващия се интерес към кросоувърите, съобщава Automotive News Europe. Тъй като моделът не се продава в САЩ и Япония, единственият му пазар остава Китай, където е известен като Tilda. Под това име той беше известен и в Русия, но там производството му беше прекратено още през миналата година.

Така в гамата на Nissan в Европа ще останат единствено електрическият Leaf, както и компактният Micra. Последният обаче засега се представя добре на пазарите в Европа, след като през 2017 г. от него бяха продадени 86 489 единици. Резултатът за юли тази година е 6511 бройки, при това на стартова цена от 13 990 евро.

В същото време Pulsar за 2018 г. записваше по около 2000 единици месечно, като тази бройка беше прескочена сериозно само 2 пъти – през март (3178) и през юни (2699). Стартовата цена на хечбека е 21 590 евро, като за тези пари клиентът получава 1,2-литров бензинов турбомотор с мощност 115 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия.

Сумата е доста сериозна, тъй като в Европа VW Golf стартира от 18 075 евро, а Ford Focus – от 18 700 евро.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan pulsar
0 от 500
  • #1
    15 rate up comment 17 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Да за сметка на Мегана. Нарочно го пуснаха на такава висока цена и в много държави на старият континент изобщо не се предлагаше и накрая измъдриха, че било заради кросоувърите. Да, ама не е! Вижте цените на Пулсар на другите континенти и си направете сметката защо го пуснаха толкова скъпо в Европа. Тея рендета почват все по-яко да му дразнят и най-вече Гонс, който прави всичко за рендетата, а Нисан е най-ощетеният. Дано скоро се разделят, че е нетърпима тази политика.