IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Nissan приключи с още един модел в Европа

Хечбекът Pulsar повече няма да се предлага

Nissan приключи с още един модел в Европа

Производството на хечбека с 5 врати Nissan Pulsar в завода в Барселона беше прекратено още през юни, а сега от компанията обявиха официално, че моделът повече няма да са продава на Стария континент.

Nissan приключи с още един модел в Европа

Причината са слаби продажби на автомобила, които се дължат на увеличаващия се интерес към кросоувърите, съобщава Automotive News Europe. Тъй като моделът не се продава в САЩ и Япония, единственият му пазар остава Китай, където е известен като Tilda. Под това име той беше известен и в Русия, но там производството му беше прекратено още през миналата година.

Така в гамата на Nissan в Европа ще останат единствено електрическият Leaf, както и компактният Micra. Последният обаче засега се представя добре на пазарите в Европа, след като през 2017 г. от него бяха продадени 86 489 единици. Резултатът за юли тази година е 6511 бройки, при това на стартова цена от 13 990 евро.

В същото време Pulsar за 2018 г. записваше по около 2000 единици месечно, като тази бройка беше прескочена сериозно само 2 пъти – през март (3178) и през юни (2699). Стартовата цена на хечбека е 21 590 евро, като за тези пари клиентът получава 1,2-литров бензинов турбомотор с мощност 115 к.с. и 6-степенна механична скоростна кутия.

Сумата е доста сериозна, тъй като в Европа VW Golf стартира от 18 075 евро, а Ford Focus – от 18 700 евро.

Снимка: Nissan

Тагове: nissan pulsar
0 от 500
  • #11
    7 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Странно ние пак сме облагодетелствани, какво мрънкЯте? Тук имаше промоция на Пулсар за 28 000 лева... не че продадоха много, но все пак... :)))) То как да продадат като има Астра, Фокус и Меган на тия пари, но все пак къде са 28 000 лева, къде са 21 000 Евро.
  • #10
    1 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами не минава номера, защото "тъпите" европейци имат пари и си купуват качество, а ние "най-умните в Европа" българи нямаме и знаем само да мрънкаме и да се правим на знаещи.
  • #9
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами още преди години Рено казаха, в Европа Нисан ще продават само джипки, в Индия и Латинска Америка, Рено ще продават само "Дачии", но японците решиха да пуснат Пулсат, пребрандиран Меган на същата платформа със същия двигател, произведен в същата държава, Испания, и очакваха, че щом тъпите немски фенове купуват А3 на цена по-висока от тази на Голф, същия номер ще мине и тук, ама не мина.
  • #8
    2 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Какви сте неблагодарници, добре, че е Рено да им налее милиарди, че да ги направи коли. Иначе още от 98-*** ги нямаше, фалираха. И пак добре, че е Рено да купят другите фалирали консервени кутиики - Митсубиши.Всяко Рено, всяка Дачия много повече КОЛА от всяка японска геометрична фигурка.
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    ! ( преди 5 години )
    мине ли нещо през рено, от него Нисан не става!
  • #6
    5 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Gouf ruls! Das mega snaps!
  • #5
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    а рено кой го спасява всяка година?с тези никакви продажби които са само в европа с това отвратително качество как си мислиш че съществуват. дори дачия са по добре от тях.нисан, дачия и франция са факторите които поддържат да не изчезне това полудържавно недоразумение.където държавата е намесена коли не се правят а каруци.примери колкото искаш и рено са един от многото.
  • #4
    9 rate up comment 24 rate down comment
    Оризарина ( преди 5 години )
    Още една жертва на вечния лидер голф
  • #3
    17 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Май забравяш, че точно Рено спасиха Нисан преди години.
  • #2
    20 rate up comment 16 rate down comment
    един там ( преди 5 години )
    Много приятен автомобил.Много по-добър от Меган във всяко отношение.С тези цени обаче никакъв шанс.Нарочно го правят французите да продават повече техни коли,които никъде по принцип не ги искат освен в Европа.Нисан е световна марка и продава по света много,много повече от Рено.Той е моторът на алианса.Ако не са Нисан и френската държава Рено отдавна да са история.