IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите в Германия отрекоха за бензинови измами от Volkswagen

Министeрството на транспорта опроверга твърденията за манипулации на скоростните кутии

Властите в Германия отрекоха за бензинови измами от Volkswagen

Германското министерство на транспорта обяви официално, че публикуваните от вестник Bild am Sonntag твърдения за манипулиране на бензиновите модели на Volkswagen не отговарят на истината. В неделя изданието съобщи, че инженери на VW Group са казали на следователи, че бензиновите автомобили на VW, Audi и Porsche разполагат с устройства, които лъжат апаратурата при тестовете за вредни емисии.

Властите в Германия отрекоха за бензинови измами от Volkswagen

Според официалното изявление на министерството, тези твърдения са били проверени от Федералната агенция за автомобилен транспорт (KBA) по-рано и нарушения не са открити. „Досега не е имало показания за измами във връзка с бензиновите автомобили на Volkswagen”, се казва в изявлението на ведомството.

По-рано говорител на VW Group, чиято соственост са и Audi и Porsche, обяви, че концернът няма да коментира текущото разследване и допълни, че се водят интензивни разговори с KBA, но няма никакви нови обстоятелства.

В информацията на Bild се твърдеше, че софтуерът на скоростните кутии при бензиновите двигатеи може да бъде манипулиран и така автомобилите да покажат по-ниски нива на въглероден диоксид (CO2) и разход на гориво. Изданието се позова на документи от разследването, както и на показания на свидетели.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #2
    17 rate up comment 15 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Е как няма да отрекат.20% от немската икономика се състои от автомобилостроенето още 10 процента от производство на авточасти и компоненти.Ако фалира автопроизводството Германия е фалирала и тя.А ФВ груп са най-големите там.Да не са луди.Ще тровят Света до последният си дъх мръсните фашаги.
  • #1
    15 rate up comment 10 rate down comment
    Абе ( преди 5 години )
    Чакам Факт-ическия Дошо да си посипе главата с пепел!