IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Властите в Германия отрекоха за бензинови измами от Volkswagen

Министeрството на транспорта опроверга твърденията за манипулации на скоростните кутии

Властите в Германия отрекоха за бензинови измами от Volkswagen

Германското министерство на транспорта обяви официално, че публикуваните от вестник Bild am Sonntag твърдения за манипулиране на бензиновите модели на Volkswagen не отговарят на истината. В неделя изданието съобщи, че инженери на VW Group са казали на следователи, че бензиновите автомобили на VW, Audi и Porsche разполагат с устройства, които лъжат апаратурата при тестовете за вредни емисии.

Властите в Германия отрекоха за бензинови измами от Volkswagen

Според официалното изявление на министерството, тези твърдения са били проверени от Федералната агенция за автомобилен транспорт (KBA) по-рано и нарушения не са открити. „Досега не е имало показания за измами във връзка с бензиновите автомобили на Volkswagen”, се казва в изявлението на ведомството.

По-рано говорител на VW Group, чиято соственост са и Audi и Porsche, обяви, че концернът няма да коментира текущото разследване и допълни, че се водят интензивни разговори с KBA, но няма никакви нови обстоятелства.

В информацията на Bild се твърдеше, че софтуерът на скоростните кутии при бензиновите двигатеи може да бъде манипулиран и така автомобилите да покажат по-ниски нива на въглероден диоксид (CO2) и разход на гориво. Изданието се позова на документи от разследването, както и на показания на свидетели.

Снимка: Volkswagen

Тагове: volkswagen
0 от 500
  • #12
    1 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    VW отново в киреча.
  • #11
    5 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Жълт, не забравяй, че бангийо-производителите са лъгали от 30+ години.
  • #10
    3 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    няма виновни до доказване на противното. Иначе си е спекулация и типично за БГ поведение от типа "аз знам всичко" и "мене не може да ме излъжат!"
  • #9
    8 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Fake news! То беше ясно. След като са те хванали един път, от там насетне ще си провериш всичко и ще си много вниматлен. Те утре ще нашишат че и колите им на метан са със лъжлив софтуер. Нали Bild бяха на VAG, какво стана защо ги кеветят така, може ли дошовците да разяснят схемата?
  • #8
    5 rate up comment 8 rate down comment
    Дошо ( преди 5 години )
    Същото каквото направиха властите във Франция, но още по-нагло с рено-дизел гейт!Нормално - всяка перачка си пази пералнята!
  • #7
    11 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ахааа, VW Group водели активни разговори с КВА! И що водят разговори, като те ги разследват. не трябва ли първо да приключи разследването и чак тогава да се почнат разговорите? Пак всичко ще замажат. Нали VW Group все пак е полудържавна фирма. В която фирма държавата се меси коли не могат да се правят, а само трошки. Москвич, ЗАЗ, Волга, Рено, ВАГ и т.н. Примерите са много.
  • #6
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Те и за дизелите отричаха.Май някои хора бързо го забравиха това.ВАГените и на калъп да ги хванат няма да си признаят. помните ли как извъртяха нещата за нафтовите печки, че хАмериканците си отмъщавали нещо, искали да фалират, пречела им конКуренцията и подобни глупости. После всичко се доказа и те извъртяха, че не знаели, защото от БОШ им били правили софтуера. после излезе, че няколко инженера само били замесени и т.н.Лъжи, лъжи и пак лъжи...
  • #5
    22 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Властите в Колумбия, категорично отхвърлиха подузренията, за наличието на кокаин в страната!
  • #4
    13 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Япония и Америка явно са пълни с нинджи, понеже Тойота им пускат коли с отказали спирачки или такива, които ускоряват сами или такива дето им гърмят еарбезите и пак ги убиват.
  • #3
    6 rate up comment 7 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Германия е пълна с джихадисти, и по този начин Германия(Разбирайте ФВ), се боряг с тях!!!