IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Новата Lada Niva - на старо шаси и с евтини материали

Следващото поколение на всъдехода ще бъде направена от отпадъци, ненужни на Renault и Nissan

Новата Lada Niva - на старо шаси и с евтини материали

Преди няколко дни руската компания "АвтоВаз" показа прототипа на всъдехода LADA 4X4 Vision, който може да се похвали с най-модерните детайли, както и с футуристичния си интериор. През 2020 г. ще дебютира серийната версия на новото поколение на Niva, която обаче не я очаква голям фурор.

Новата Лада Нива - на старо шаси и с евтини материали

Да започнем от факта, че новата LADA 4X4 най-вероятно ще бъде проектирана върху модулното шаси B0, което е известно от кросоувъра Renault Duster, съобщават руските медии. Европейските и японските SUV-та от алианса Renault-Nissan, който притежава контролния дял в "АвтоВаз", се преместват на модерната платформа B01, а пък руският всъдехоз ще се задоволи с остарялото шаси.

Не е тайна, че автомобилната индустрия в Европа и Япония преминава към използването на цифрови приборни панели, а такъв бе представен в LADA 4X4 Vision. Уви, серийният всъдеход ще получи най-евтиният приборен панел от моделите на марката Datsun, която също е част от Renault-Nissan.

Новата Лада Нива - на старо шаси и с евтини материали

Не можем да изключим, че LADA 4X4 ще получи европейски двигатели, но тук има сериозна уловка. Най-вероятно става въпрос за "мръсни" двигатели, които не са преминали екологичните тестове в Европа и Япония.

Освен това интериорът вероятно ще бъде направен от пластмаса, която е забранена да се използва в Япония, защото материалът генерира токсични газове при нагряване. Трябва да се отбележи, че вредата от такава пластмаса още не е доказана, но за всеки случай японците се отказаха от нея.

Новата Лада Нива - на старо шаси и с евтини материали

Потвърждение на тези предположения бе неотдавнашното изявление на бившия шеф на "АвтоВаз" Никола Мора - новото поколение на серийната Lada Niva ще бъде по-евтино от Renault Duster. Което показва, че руският всъдеход наистина ще бъде направен от отпадъци, ненужни в чужбина.

Снимки: "АвтоВаз"

Тагове: lada suv lada niva niva
0 от 500
  • #9
    7 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Е тия кво искат ново шаси нови технологии за 100 000 рубли(примерно не им знам валутата).Тия руснаци яко нагли добре че Рено им направиха колите да изглеждат малко по-модерно тия искат технологии от Ферари за 100 000 рубли.Баси пияниците.Стара технология от Рено-Нисан пак е по-добре от сегашното недоразумение Нива гниещо и чупещо се още в магазина.
  • #8
    5 rate up comment 10 rate down comment
    Факт!-тически ... ( преди 5 години )
    каквото мине през ПАРОДИЯТА рено, от него нищо не става!А оня с "копирането от Мерцедес" да спре да бели лука ТОР ами да си пие редовно хапчетата.
  • #7
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Az ( преди 5 години )
    В тази медия са очевидни фенове на БМВ,ЗА РЕДАКТОРИТЕ И АВТОРИТЕ В ТОЯ САЙТ -да не забравяме какво е БМВ- съвкупност от фирми поддоставчици, не случайно имат по-голяма печалба от Мерцедес, защото почти не разработват нищо сами.А пък най-масовия им 2.0д е френско ХДИ.
  • #6
    13 rate up comment 3 rate down comment
    к ( преди 5 години )
    Идеята се запазва, проста консрукция , леко купе, прилично 4х4 и ниска цена. Това искат руснаците! След като показаха концепта преди седмица на Московският салон всички руснаци реагираха с недоволство иказаха ,че не искат дигитален паркетник а гореизоброеното. Това се търси на пазара в Русия! А модела ще стане факт след няколко години и дори и Рено нямат още яснота как ще го постигнат. След три години ще видими ще съдим. ;)
  • #5
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Като за руснаци :)
  • #4
    24 rate up comment 8 rate down comment
    o.O ( преди 5 години )
    Егати хейтърската статия! Само псувни липсват! Явно се целят само евтини сензации и подивели коментари :)))))))
  • #3
    27 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Когато се търси ниска цена не може да се очакват нови технологии. В русия не важат еко нормите така ,че е нормално да се заложи на по стари мотори! Дори и по стари със сигурност ще са по чисти от сегашните които се използват в нива. В0 е актуална платформа ,и за в момента се използва от Дъстър които се продава в Германия което я прави сама по себе си достатъчно добра. А за пластмасите е ясно ще са същите като на Гранта, не се е чуло да е токсична. Глупава статия с неграмотен автор.
  • #2
    28 rate up comment 8 rate down comment
    :) ( преди 5 години )
    Тенденциозно и погрешно написано. Това в момента е народен автомобил и е разбираемо да се гони ниска цена.
  • #1
    21 rate up comment 8 rate down comment
    Йелоу ( преди 5 години )
    Пародия на автомобил Рено?За това ли масово ги копират-включително и Мерцедес,който взима техни двигатели и купета?Помисли преди да кажеш глупост!