IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Mazda MX-5 да победи Lamborghini и BMW M5 на „Нюрбургринг”? (ВИДЕО)

Напълно възможно, ако зад волана е тест-пилот на Koenigsegg

Може ли Mazda MX-5 да победи Lamborghini и BMW M5 на „Нюрбургринг”? (ВИДЕО)

Тест-пилотът на Koenigsegg - Роберт Сервански, премина Северната дъга на „Нюрбургринг” за 7 минути и 37,39 секунди с доработен роудстър Mazda MX-5. Така японският автомобил се оказа по-бърз от от суперколите Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera и Lexus LFA, както и от новото поколение на BMW M5.



Машината на Сервански е на 11 години, като е преработена за каране на писта. Тя тежи едва 1090 кг., включително пилота и половин резервоар с гориво. Премахнати са климатика и седалката на пасажера, като е поставен специален „кош” за водача.

Има и промени в конструкцията на роудстъра, където са поставени по-мощни спирачки, състезателна изпускателна система, окачване за каране на писта, нова система за охлаждане, специални гуми със 17-цолови джанти и др.

Промените по 2,0-литровия бензинов двигател са позволили повишаване на мощността с 30 к.с., като ограничителят на оборотите e вдигнат до 8000 об. Стандартната 6-степенна механична скоростна кутия е заменена с 5-стпепенна със сближени предавателни числа.

В кариерата си Роберт Сервански има рекорди на пистите „Спа” н Белгия и „Сузука” в Япония, но те са постигнати с хиперколата Koenigsegg One:1.

Видео: YouTube
 

Тагове: mazda mx-5
0 от 500
  • #2
    7 rate up comment 18 rate down comment
    Йордан йорданов ( преди 5 години )
    Сиреч, всичко по колата е променено. Самият факт, че с променени придавателните числа я отдалечава доста от МХ5- та
  • #1
    23 rate up comment 2 rate down comment
    Браво ( преди 5 години )
    Майстор е спор няма. А и маздата по принцип си има уникални качества и това го потвърждават всички които са карали MX5.Много добре балансирана кола, лека и компактна е, и това и позволява да поддържа висока средна скорост във завоите. Особенно като и се сложат спортно окачване и състезателни гуми.