IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Може ли Mazda MX-5 да победи Lamborghini и BMW M5 на „Нюрбургринг”? (ВИДЕО)

Напълно възможно, ако зад волана е тест-пилот на Koenigsegg

Може ли Mazda MX-5 да победи Lamborghini и BMW M5 на „Нюрбургринг”? (ВИДЕО)

Тест-пилотът на Koenigsegg - Роберт Сервански, премина Северната дъга на „Нюрбургринг” за 7 минути и 37,39 секунди с доработен роудстър Mazda MX-5. Така японският автомобил се оказа по-бърз от от суперколите Lamborghini Gallardo LP 570-4 Superleggera и Lexus LFA, както и от новото поколение на BMW M5.



Машината на Сервански е на 11 години, като е преработена за каране на писта. Тя тежи едва 1090 кг., включително пилота и половин резервоар с гориво. Премахнати са климатика и седалката на пасажера, като е поставен специален „кош” за водача.

Има и промени в конструкцията на роудстъра, където са поставени по-мощни спирачки, състезателна изпускателна система, окачване за каране на писта, нова система за охлаждане, специални гуми със 17-цолови джанти и др.

Промените по 2,0-литровия бензинов двигател са позволили повишаване на мощността с 30 к.с., като ограничителят на оборотите e вдигнат до 8000 об. Стандартната 6-степенна механична скоростна кутия е заменена с 5-стпепенна със сближени предавателни числа.

В кариерата си Роберт Сервански има рекорди на пистите „Спа” н Белгия и „Сузука” в Япония, но те са постигнати с хиперколата Koenigsegg One:1.

Видео: YouTube
 

Тагове: mazda mx-5
0 от 500
  • #12
    7 rate up comment 1 rate down comment
    Fastdriver ( преди 5 години )
    Заради кутията губи мнофого време на правите, максималната скорост не надинава 210км/ч. Страхотно каране !!!
  • #11
    10 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ето защо от мазда не правят по-мощни двигатели... Достатъчно бързи са си и с тези които имат в момента. Тези коли са за преди всичко красота и удоволствие от шофирането и нищо друго...
  • #10
    11 rate up comment 1 rate down comment
    Man ( преди 5 години )
    Страхотно видео! Този Робърт Сервански кара адски, личи си, че е професионален пилот. По отношение на кола, това е класическата японска рецепта за спортен автомобил - максимално ниско тегло, задно и атмосферен мотор. Реално тази миата е само 190 конски сили, но с правилните модове и в ръцете на про резултатът уоу, което не значи, че М5 или Гаярдо не са страхотни спортни коли.
  • #9
    11 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не случайно кара и Миата, нали!Много е добър и явно разбира от коли щом е взел да кара тази. Можеше да се качи на всяка друга, но човека си знае и разбира, щом на японско се спира.
  • #8
    15 rate up comment 1 rate down comment
    inniskilling ( преди 5 години )
    Еми това е класа при карането с ръчна скоростна кутия: как само веднъж допусна оборотите да паднат под 4000, за да държи малкото бензиново моторче в зоната на максималните въртящ момент и мощност. Не случайно момчето кара за koenigsegg.
  • #7
    17 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Има какво да вядаят и заради това са я извадили, а при немските кошници, като нямат душа и няма какво какво да извадиш освен проблеми, какво да кажем!
  • #6
    6 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Извадили са и душата на тая сапунерка.
  • #5
    17 rate up comment 1 rate down comment
    до: Браво ( преди 5 години )
    Окачването изобщо не трябва да се пипа за кола, която няма да е ползваш за състезания. Достатъчно твърдо и спортно е. С добри гуми е направо като залепена за асфалта. С дозирано подаване на газ в завоите, колата просто няма стигане. Невероятен автомобил е Миатата. Такъв кеф доставя, че после не ти се иска да слезеш. Уникална е!
  • #4
    18 rate up comment 5 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Хахаха, колкото и да е доработена е далеч от гореизброените спортаци. Направо бяха наказани от малкия японец. Станаха за смях тия "бегачки".
  • #3
    20 rate up comment 3 rate down comment
    Roadrunner ( преди 5 години )
    Данчо, ти що не доработиш трактора тогава, да вземеш нивата за 3 минути, вместо за 4 ...