IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Пътешественикът искал да докажа, че и електромобилите ги бива за дълги разстояния

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Полякът Марек Камински измина 16 000 километра от родината си до Япония с второто поколение на електромобила Nissan Leaf. Пътешественикът потеглил от град Закопане, а маршрутът му преминал през два континента и осем страни.

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Поларният изследовател се прочу с това, че стана първият и единствен засега човек в света, който само за една година покори двата полюса на Земята. Сега той пропътувал с Nissan Leaf през Полша, Литва, Беларус, Русия, Монголия, Китай, Южна Корея и финиширал в японската столица Токио. Авантюрата му отнела 60 дни.

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Камински искал да докаже, че и електрическият автомобил е напълно способен да пътува на дълги разстояния. Според него, дори далеч от цивилизацията, може да намерите начини да заредите такава кола. За пътешествието си полякът взел със себе си комплект зарядни устройства и кабели, които дават възможност за зареждане машината от електрическата мрежа със сила на тока от 6 до 25 ампера. При максималната стойност зареждането на батерията на автомобила отнемало 4-5 часа.

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Премиерата на второто поколение на Nissan Leaf се състоя през септември миналата година. Автомобилът получи електродвигател с мощност 150 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 40 кВт/ч. Пробегът на автомобила е 378 км.


 

Тагове: nissan leaf nissan leaf
0 от 500
  • #2
    13 rate up comment 3 rate down comment
    Бакалов ( преди 5 години )
    Е, не вярвам в Русия и Монголия да има населени места или бензиностанции на повече от 300 км разстояние. Все някъде ще има къде да се закачи за мрежата.
  • #1
    7 rate up comment 6 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Простата аритметика сочи, че това са малко на 260км на ден.До тук добре, обаче... минал е през Русия, там къде е зареждал? Както знаем, там има големи площи без нито 1 човек, да не говорим за град.