IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Пътешественикът искал да докажа, че и електромобилите ги бива за дълги разстояния

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Полякът Марек Камински измина 16 000 километра от родината си до Япония с второто поколение на електромобила Nissan Leaf. Пътешественикът потеглил от град Закопане, а маршрутът му преминал през два континента и осем страни.

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Поларният изследовател се прочу с това, че стана първият и единствен засега човек в света, който само за една година покори двата полюса на Земята. Сега той пропътувал с Nissan Leaf през Полша, Литва, Беларус, Русия, Монголия, Китай, Южна Корея и финиширал в японската столица Токио. Авантюрата му отнела 60 дни.

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Камински искал да докаже, че и електрическият автомобил е напълно способен да пътува на дълги разстояния. Според него, дори далеч от цивилизацията, може да намерите начини да заредите такава кола. За пътешествието си полякът взел със себе си комплект зарядни устройства и кабели, които дават възможност за зареждане машината от електрическата мрежа със сила на тока от 6 до 25 ампера. При максималната стойност зареждането на батерията на автомобила отнемало 4-5 часа.

Поляк измина 16 000 км с Nissan Leaf за 2 месеца (ВИДЕО)

Премиерата на второто поколение на Nissan Leaf се състоя през септември миналата година. Автомобилът получи електродвигател с мощност 150 к.с. и литиево-йонна батерия с капацитет 40 кВт/ч. Пробегът на автомобила е 378 км.


 

Тагове: nissan leaf nissan leaf
0 от 500
  • #12
    0 rate up comment 0 rate down comment
    az ( преди 5 години )
    Електрическите коли няма да станат масови, докато пробегът и времетраенето на зареждането не се изравнят с пробега и времетраенето ан зареждането на двигателите с вътрешно горене.
  • #11
    2 rate up comment 0 rate down comment
    Ироничен ( преди 5 години )
    "Поларният изследовател се прочу с това, че стана първият и единствен засега човек в света, който само за една година покори двата полюса на Земята"За такъв човек чакането на зарядна станция е слабо предизвикателство. Можел е да го направи и с тротинетка.
  • #10
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Някой си ( преди 5 години )
    8 дни само за зареждане, не е малко губене на време това
  • #9
    7 rate up comment 1 rate down comment
    младен ( преди 5 години )
    Е па става, що да не става! Само дано тия *** производителите се разберат за единен стандарт за куплонзи и зареждане и съм сигурен че до две год. пробега ще е минимум 500км, истински, което си е приличен пробег
  • #8
    8 rate up comment 5 rate down comment
    TSLA ( преди 5 години )
    "Тарикат мъж не писка!" - са казали старите хора. Лесното е за мрънльовците. А дизелЪТ, О, той е за любителите на крадената и незаконна нафта.
  • #7
    7 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Интересно къде е зареждал в русия. Там е тъмна индия.
  • #6
    9 rate up comment 8 rate down comment
    сметка ( преди 5 години )
    И тръгваш караш 150 км - rapid charge 30мин 80% = 120 км120 км - rapid charge 30мин 80% = 120 км120 км и нъц няма 3-ти пореден rapid charge и висиш 4 часа. Тоест за да минеш 500км ти трябват 4 часа каране и 5 часа чакане на зарядно
  • #5
    8 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не е въпроса в моженето да се кара на дълго, а във времето което отнема. На страницата на Нисан за Лийф има коментари от уж истински потребители и техните данни за употреба. Има един с извън градско каране. При скорост 110км изкарва 200км. Като имаме предвид че за да са там са избрани по-по-най-резултатите. Да кажем че истината 170-180 км. Като се засилиш до 130-тина км/ч магистрална скорост и падна до 150км
  • #4
    9 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Електрическите автомобили са изключително неподходящи за сериозни пътувания на дълги растояния. Бензин или нафта се намират навсякъде и зареждането става за секунди.А електричката като и свърши тока насред нищото....Даже на много места е опасно да караш такава кола.Примерно в държави от третия свят.
  • #3
    7 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    и какво от това ?ел колите към днешна дата са проектирани предимно за градски условиятоя евреин какво доказа? че ако си караш агрегат на бензин можеш да си зареждаш колата навсякъдеГОЛЯ***МО ОТКРИТИЕ - за нобелова награда !