IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Младежите в Европа харесват Mercedes, но карат Toyota

Седанът E-Class е най-желаният автомобил от хората до 25-годишна възраст, а моделът Yaris – най-купуваният

Младежите в Европа харесват Mercedes, но карат Toyota

Изследване, което трябва да покаже какви марки и модели предпочитат младите хора в страните от ЕС, беше проведено от от интернет-сайта Carsale, В допитването участват 7800 мъже и жени на възраст до 25 г., като те трябваше да отговарят на два въпроса – какви марки автомобили харесват и какви биха закупили с бюджета, с който разполагат?

Младежите в Европа харесват Mercedes, но карат Toyota

Оказва се,че младите хора най-много харесват марката Mercedes-Benz, а любимият им модел е седанът E-Class. Участниците в анкетата биха искали също така да карат автомобили на брандовете Lexus, BMW, Porsche и Genesis.

В същото време обаче младите автомобилисти в Европа най-често си купуват модели на масовите марки, като на първо място е Toyota. На второ място се оказа Honda, следвана от Ford, Subaru и Nissan. .

Младежите в Европа харесват Mercedes, но карат Toyota

Най-търсият модел от младите хора в Европа е Toyota Yaris, следван от Toyota Aygo, Honda Civic, Toyota C-HR и Honda Fit.

Снимки: Mercedes, Toyota

0 от 500
  • #29
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ами да, там са богати, но ги пери дъжд и вятър на колелетата. Ми аз пък обичам да не ми ду.ха в лицето. Или пък в градския с арабите (а при нас *** и на половин час).
  • #28
    4 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Логичния избор. То не е въпроса само да купиш мерцедес, ами после трябва да имаш 10 кожи за да им оставиш в сервизите на алчните т ъ п и шваби
  • #27
    6 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не е в данъците проблема. Проблема е в самочуствието. Тук нямаме пари ама искаме лукс комфорт и да ни мислят за баровци. И за това взимаме 10+ годишни премиуми. По принцип ако можеш да си позволиш поддръжката на такава кола ще можеш и данъците. Да караш толкова дърт премиум е на гол тумбак чифте пищови. Щом си с толкова големи изисквания и портфейл защо колата е пълнолетна.Само за коли тип М3 съм склонен да се съглася че старото може да е по-добро от новото.
  • #26
    9 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Един нов опел, рено, форд или фауве е на цената на А6 или дори А8 от 2005-07, ако не и повече. На запад карат сапунерки не защото искат, а заради нечовешките данъци и високи цени на горивото.
  • #25
    14 rate up comment 8 rate down comment
    Д ( преди 5 години )
    Точно пък немското в момента е под всякаква критика за парите, които искат. Стари шасита, тежки автомобили, не достатъчно надеждни. Единственият обективен плюс за мен е качеството на интериора, където немците са все още на първо място.Но явно мненията за автомобилите са като мненията за музиката. Всеки с различно...
  • #24
    10 rate up comment 11 rate down comment
    Не е за бедни. ( преди 5 години )
    От немското по добро няма и това всеки го знае. Проблема е че този лукс си има цена. Първо че тези автомобили са скъпи, и второ че като надеждност не са на първите места и поддръжката им е доста скъпа особенно след изтичане на гаранцията. Младите хора нямат пари и това е нормално.От къде един 25 годишен човек да има пари. Той тепърва започва кариерата си.Затова немските премиуми се купуват предимно от мъже на средна възраст. Хора които имат развит бизнес и сериозни приходи.
  • #23
    7 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми то и нашите жълтурчета, ако можеха, щяха да карат коли, но понеже нямат пари за поддръжка, за сега се опитват да се самозалъгват, че и нас се опитват, но ...
  • #22
    8 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    женски полови органи : -Тип-1 Тойота, непретенциозна, но върши работа, -Тип-2 Хонда, по-добре от Тойота, но не е Мерцедес, -3-ти тип Кадилак, много е добре вози добре, но не е най-доброто. -4-ти тип Мерцедес, вози страхотно, мирише страхотно, изглежда страхотно, но иска поддръжка, иска да я пастираш, да я лъскаш и постоянно да я следиш, за да не ти е отмъкне някой друг. Нищо особенно, но показва вижданията на американците относно колите. И кое за тях е най-доброто.
  • #21
    15 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хубав е мерджана, но съотношението цена/качство никак не е в негова полза.
  • #20
    9 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тук всеки път върви спора нов срещу 5 годишен лукс автомобил. Но като погледна на улицата рядко виждам премиум под 10 години. Едни от най-масовите автомобили като цяло са Е46, W203 и A4 B7.Въобще хем средната възраст на автопарка е 10+ години хем в топ 5 на най-често срещаните марки имаме Мерцедес, БМВ и Ауди (спокойно можем да причислим и ФВ към скъпите марки та да оставим само опел като евтина)