IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Tesla губи по 5900 долара от всеки бюджетен Model 3

Качеството на колата е под средното, твърдят анализатори от банка UBS

Tesla губи по 5900 долара от всеки бюджетен Model 3

Tesla губи по 5900 долара от всеки продаден Tesla 3, съобщава сайтът Consumeraffairs, като цитира анализаторите на инвестиционната банка UBS. Става дума само за бюджетната версия, която в САЩ се продава за 35 000 долара. Като цяло обаче, ако се вземат предвид по-скъпите комплектации, Tesla печели не повече от 30% от модела.

Tesla губи по 5900 долара от всеки бюджетен Model 3

Що се отнася до качеството на производството, то е под средното: собствениците на Model 3 могат да открият прекалено големи празнини между елементине в салона, липсващи болтове, както и слабо направените заварки. Шумоизолацията пък е оценена като "приемлива". Към минусите може да бъде отнесен и фактът, че повечето сервизи не могат компетентно да обслужат автомобила.

Също така са интересни и трудностите, с които се сблъскват собствениците на модела. Според анализаторите, често се чупят дръжките на вратите, освен това се наблюдават проблеми с бордовия компютър, в резултат на което Model 3 може да бъде напълно неспособен да се движи.

Tesla губи по 5900 долара от всеки бюджетен Model 3

В крайна сметка обаче, колата получава добра оценка и специалистите от UBS са убедени, че благодарение на Model 3 Tesla изпреварва други производители на електрически автомобили, като Chevrolet и BMW. Освен това въпреки възникващите неприятности, собствениците на Model 3 получават високо ниво на удовлетворение от шофирането.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #3
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Що лъжат тия? "Евтината" талига въобще не може да я поръчаш. Отиваш на сайта на тесла и най-евтината е RWD за 49000 т.е. "занулява" при продажба от 40900 долара, което прави 16% печалба пряко сили
  • #2
    28 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Когато си купиш тесла си купуваш идея, че колите трябва да спрат да замърсяват и ти искаш да си част от това. Готов съм да преглътна някакви дребни дефекти за да подкрепя тази идея.
  • #1
    12 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    И пак продават повече от всички премиуми в САЩ...