IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

BMW вика 300 000 дизела в Европа в сервизите си

Има опасност от пожар заради изтичане на етилен гликол

BMW вика 300 000 дизела в Европа в сервизите си

По-рано тази седмица се появи информация, че BMW вика над 100 000 дизелови коли в сервизите си в Южна Корея, а сега тази сервизна акция стигна и до Европа и ще обхване над 300 000 автомобила. Проблемът е самозапалване на борда на някои от колите, по-точно 27 такива случаи в Азия тази година.

BMW вика 300 000 дизела в Европа в сервиз

Акцията официално се казва техническа кампания и обхваща почти цялата гама на баварците: 3-а, 4-а, 5-а, 6-а и 7-а серии, както и SUV моделите X3, X4, X5 и X6. Колите ще минат през сервизите за инспекция и ремонт, ако се налага.

Проблемът е бил регистриран от BMW още през 2016 година, но едва този юни в компанията са успели да установят точната причина за самозапалванията.

Става въпрос за проблем в модула за рециркулация на изгорелите газове, като според BMW малки количества етилен гликол, използван за охлаждане, изтичат и се натрупват там. След това етилен гликолът може да се смени с въглерод и утайки от масло, което да създаде запалителна смес.

Другият фактор, спомагащ за запалването е високата температура в модула, а след такова запалване се наблюдава разтопяване на тръбите и появата на открит огън.

Проблемът се появява при 4-цилиндровите дизелови мотори, произведени между април 2015 и септември 2016 и при 6-цилиндровите, произведени между юни 2012 и юни 2015.

Тагове: bmw
0 от 500
  • #7
    5 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тука оризарчетата пак са се изквакали за пореден път!
  • #6
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Купувайте Фв. И нямате проблеми. Мн читави и икономчни. Дори 2ра и 3та ръка да е.
  • #5
    11 rate up comment 7 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Вермахте спечелете някоя война бе все ви тепат.
  • #4
    11 rate up comment 11 rate down comment
    Елита на Вермахта ( преди 5 години )
    Чета долните 3 коментара и не мога повярвам какви *** съществуват...Добре че нямам такива *** в обкръжението си.
  • #3
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тия па нещастници! Измислена фирма. Все повече сгъват чадъра. Залепиха се за Тойта, да отърват фалита, ама никой не може да ги спре към дъното.
  • #2
    16 rate up comment 9 rate down comment
    Фолк с японски ваген ( преди 5 години )
    Който разбира на японското се спира. ;))
  • #1
    20 rate up comment 14 rate down comment
    ФАКТ! ( преди 5 години )
    Чакайте сега Врмахта и Тинтири да ви обяснят колко са "високотехнологични" немците дизел не могат да нпарвят а уж се хвалят с него за електрички дори не говорим.Грозни скъпи недодялани нискотехнологични сандъци това представялва немската "авто индустрия"!