IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Volkswagen Group реши какво ще прави със Seat

Испанският производител става директен конкурент на Alfa Romeo

Volkswagen Group реши какво ще прави със Seat

Групата Volkswagen смята да позиционира испанския производител Seat като директен конкурент на Alfa Romeo. Идеята е за бъдеще марката да се определя като „млада, перспективна и емоционална”, обяви шефът на Volkswagen Group – Херберт Дийс, цитиран от Automotive News Europe.

Volkswagen Group реши какво ще прави със Seat

„Сред европейската младеж Seat е по-известен от Alfa Romeo. Обратно – за хората на моята възраст Alfa е фантастична марка, но тя от доста години е в упадък. Ако питате за нея хората на възраст 25-35 години, те няма да могат да ви кажат нищо”, коментира Дийс.

Според ръководството на Volkswagen, благодарение на промените в гамата си и най-вече на появата на цяло семейство кроiоувъри, Seat има огромен потенциал за увеличение на ръста на продажбите. За това трябва да помогне и суббрандът Cupra, създаден в началото на годината. Под него ще се продават спортните модели на испанския производител.

Първият модел на Seat, който ще се конкурира с автомобил на Alfa Romeo, е именно Ateca Cupra (на първата снимка), показан по-рано тази година. Кросоувърът разчита на 2,0-литров турбомотор с 300 к.с., система за задвижване на четирите колела с контрол на векторната тята, адаптивни амортисьорr и система за изменение на режимите на управляващаjd електроника.

Volkswagen Group реши какво ще прави със Seat

Тази Cupra ще трябва да се пребори за клиенти с Alfa Romeo Stelvio (на втората снимка), който обаче е достъпен и във версия Quadrofoglio с 2,9-литров с битурбо V6 мотор, развиващ 510 к.с. Кросоувърът ускорява от 0 до 100 км/ч за 3,9 секунди и развива 285 км/ч.

Не е тайна, че през годините Volkswagen на няколко пъти се опитва да купи Alfa Romeo от Fiat. За последно бившият шеф на германския концерн Мартин Винтеркорн преговаря с италианците, но отново получи категоричен отказ.

Снимки:Seat, Alfa Romeo

0 от 500
  • #5
    43 rate up comment 23 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ХахАхАха новите алфи ги сравняват с BMW, audi ,mercedes и порше, а тия надишали се каски щели да правят сеат конкУрент на алфа....Да не говорим, че новите алфи според всичкии тестове и т.н. превъзхождат по-горе описаните марки. Как точно нискокачествена марка на VW ще се бори с марка, която удари в земята премиумите ???Голям смях ей!Разчитат на това да са натровили достатъчно хора, че да не им е останал мозък никакъв в тиквата и да им продават таралясници с големи обещания и дефекти.
  • #4
    24 rate up comment 8 rate down comment
    Nev ( преди 5 години )
    "Идеята е за бъдеще марката да се определя като млада, перспективна и емоционална, обяви шефът на Volkswagen Group Херберт Дийс, цитиран от Automotive News Europe."Най-вече емоционална! - :))))))
  • #3
    26 rate up comment 11 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Хайде сега автора да си допие кафето,че не се е събудил и се е овъртял в грешки.
  • #2
    49 rate up comment 22 rate down comment
    Един там ( преди 5 години )
    тия не са у ред...Как ша сравниш Сеат с Алфа Ромео ???
  • #1
    53 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Някой във ФВ явно е сменил хапчетата с по-силни ;))). Всеки любител на дизайна по-скоро би се застрелял в левият крак отколкото да си купи нещо от ФВ в момента. Наистина моделите на Сеат изглеждат най-малко зле, но това не означава че изглеждат добре. И отвътре и отвън в момента ситуацията с дизайна ФВ марките е пълна трагедия на фона на това което предлагат други марки, а да сравняват Сеат с Алфа вече е прекалено. Поне не са позиционирали Шкода, че като видя Квазимодо троицата ...