IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai иска да надмине Alfa Romeo при дизайна

Корейците ще правят моделите си различни един от друг

Hyundai иска да надмине Alfa Romeo при дизайна

Компанията Hyundai иска да направи дизайна на бъвдещите си чодели по-експресивен и емоционален от този на Alfa Romeo.Всеки автомобил от гамата на компанията трябва да бъде уникален, но да съхрани фирмените си черти, а марката да се избави от унифицираната стилистика.

Hyundai иска да надмине Alfa Romeo при дизайна

Това обяви в интевю за Automotive News вицепрезидентът по дизайна на Hyundai Motor - Сан Юп Ли. Преди да пристигне в корейската компания, той е работил над дизайна на прототипите  Chevrolet Camaro, Corvette Stingray и Bentley EXP 10 Speed 6.

„Автомобилът е емоционален продукт и ние искаме да усилим именно това усещане у хората. Maserati и Alfa Romeo са много секси машини, като дори немските брандове взаимстват от италианския стил. Такава емоция и красота не могат да бъдат открити при масовите марки. Затова и мисията ни е да станем по-добри от Alfa Romeo в дизайна”, коментира Ли.

През април главният дизайнер на Hyundai – Люк Донкерволке,  определи като „скучен” използвания от компанията подход, при който всички модели на марката са в един стил. Тогава то се зарече да поправи тази липса на индивидуалност, като според него дизайнерите трябва да отчитат спецификата на всеки модели. Първите модели на Hyundai с новия дизайн ще излязат догодина.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: alfa romeo hyundai
0 от 500
  • #2
    20 rate up comment 7 rate down comment
    ttt ( преди 5 години )
    ХА ХА, много искат да надминат марките икони не само в дизайна, но като гледам над век никой не е успял. Всички само копират и ползват идеите на Италианския дизайн...
  • #1
    7 rate up comment 4 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Добре че се отказват от предишния подход "матрьошка" - всички модели почти еднакви външно и само размера различен. Подобно залитане имаше и при БМВ и донякъде Ауди. По-добре всеки модел да си е с индивидуален дизайн.