IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Hyundai иска да надмине Alfa Romeo при дизайна

Корейците ще правят моделите си различни един от друг

Hyundai иска да надмине Alfa Romeo при дизайна

Компанията Hyundai иска да направи дизайна на бъвдещите си чодели по-експресивен и емоционален от този на Alfa Romeo.Всеки автомобил от гамата на компанията трябва да бъде уникален, но да съхрани фирмените си черти, а марката да се избави от унифицираната стилистика.

Hyundai иска да надмине Alfa Romeo при дизайна

Това обяви в интевю за Automotive News вицепрезидентът по дизайна на Hyundai Motor - Сан Юп Ли. Преди да пристигне в корейската компания, той е работил над дизайна на прототипите  Chevrolet Camaro, Corvette Stingray и Bentley EXP 10 Speed 6.

„Автомобилът е емоционален продукт и ние искаме да усилим именно това усещане у хората. Maserati и Alfa Romeo са много секси машини, като дори немските брандове взаимстват от италианския стил. Такава емоция и красота не могат да бъдат открити при масовите марки. Затова и мисията ни е да станем по-добри от Alfa Romeo в дизайна”, коментира Ли.

През април главният дизайнер на Hyundai – Люк Донкерволке,  определи като „скучен” използвания от компанията подход, при който всички модели на марката са в един стил. Тогава то се зарече да поправи тази липса на индивидуалност, като според него дизайнерите трябва да отчитат спецификата на всеки модели. Първите модели на Hyundai с новия дизайн ще излязат догодина.

Снимка: Hyundai
 

Тагове: alfa romeo hyundai
0 от 500
  • #12
    2 rate up comment 0 rate down comment
    спиро ( преди 5 години )
    Абе това автомобилният дизайн отдавна стана международен бизнес. Дизайзнерите минават от фирма във фирма, точно както и инженерит и счетоводителите. Нещата стават горе долу така: Главният дизайнер събира пчеличките-младши дизайнери и им казва - искам тия линии да се събира, а ония да се раздалечават... а, и да не забравите да сложите предно стъкло.
  • #11
    5 rate up comment 0 rate down comment
    абвг ( преди 5 години )
    поне си имат цел може да е малко висока но нали ще по-добре така отколото да правят един и същ модел във всички класове
  • #10
    13 rate up comment 5 rate down comment
    thebrainless ( преди 5 години )
    Да заявиш, че Алфа нямат добър дизайн е ярко доказателство за липса на елементарен вкус. Алфа може да са всякакви, но дизайна им от началото на съществуането и до ден днешен е невероятно добър, дори ми е трудно с селектирам няколко модел, които да кажа че се открояват с по-добър дизайн от други. Алфа са едни от най-красивите коли на пазара при масовия автомобил. А на Хюндай им липсват десетилетия на традиция, за да се доближат дори леко до Алфа.
  • #9
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Едно е ... ( преди 5 години )
    да искаш, второ е да можеш а трето и четвърто да го направиш!
  • #8
    6 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    алфа скоро ще е част от миналото
  • #7
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До tttНима в поста ти има намек, че Q7 има нещо общо с красотата в автомобилния дизайн?Четейки първия ти пост в темата някак не ми се вярва да е така.Да Силва няма нищо интересно от след цитираните от мен два модела на Алфа. Дали го няма вдъхновението, дали са му сложили "пранги" на ръцете или нещо друго не мога да кажа, но като шеф дизайнер на няколко марки с безброй модели не създаде нито една кола, която да се доближава до 147.
  • #6
    6 rate up comment 3 rate down comment
    ttt ( преди 5 години )
    ХА ХА до ЛюбопитнияQ7 е творение на Валтер Де Силва. Кой беше шеф Дизайнер на целия концерн WV, пак Той.
  • #5
    9 rate up comment 7 rate down comment
    Абсолютно вярно ( преди 5 години )
    Точно казано колега-ще ги купят барабар с дизайнерите!Човека който беше против умря!От това ФКГ само ще спечелят - и без това сумати и компоненти за колите им вече години се доставят от Хюндай!
  • #4
    15 rate up comment 3 rate down comment
    Любопитен ( преди 5 години )
    Мечти, мечти...Това с дизайна при италианците е просто част от ДНКто. Там го попиваш с дишането, не си ли там, не става.Валтер да Силва направи 147 и 156, но след това няма нищо.
  • #3
    21 rate up comment 9 rate down comment
    Do ttt ( преди 5 години )
    Даже няма да им се наложи! Ще си купят Алфата в съвкупност и с другите автомобилни деривати от ФСА