IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивши служители на Tesla дадоха под съд компанията

Производителят на електромобили записа по-големи загуби от очакваното

Бивши служители на Tesla дадоха под съд компанията

Бивши служители на Tesla, работещи в подразделението за производство на батерии, са завели дело срещу компанията. По информация на Bloomberg, те са станали свидетели на машинации и злоупотреби, за които ще информират съда.

Бивши служители на Tesla дадоха под съд компанията

В иска си тримата екс-работници на фирмата SolarCity твърдят, че са били заставяни да подправят документи, съдържащи отчети за производство. Така други сътрудници на компанията са получавали високи оценки за работата си и съответно по-големи бонуси.
Още през 2017 г. тримата са написали докладна до шефа на Tesla Илон Мъск, в която са му обяснили ситуацията. Вместо да вземе мерки, изпълнителният директор на производителя на електромобили просто ги е уволнил през май тази година.

Освен това, един от вече бившите служители твърди в иска си до съда, че е бил подложен на дискриминация заради възрастта си, а друг се оплаква от сексуално насилие. Тримата настояват да получат обезщетение от Tesla, а също така и компенсации за положен извънреден труд.

Бивши служители на Tesla дадоха под съд компанията

Трябва да се отбележи, че през втората четвърт на 2018 г. Tesla е произвела около 53 000 автомобили, което е два пъти повече от същия период на миналата година. Анализаторите очакват новият Model 3 през юли да задмине по продажби всички свои бензинови конкуренти.

Въпреки това компанията продължава да затъва финансово, след като за втората четвърт от 2018 г. отчита загуби от 739 млн. долара. Това е със 161 млн. повече от това, което прогнозираше Съветът на директорите. За сревнение, за първите 4 месеца от годината загубите на Tesla са били 337 млн. долара.

Снимки: Tesla
 

Тагове: tesla solarcity
0 от 500