IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Бивши служители на Tesla дадоха под съд компанията

Производителят на електромобили записа по-големи загуби от очакваното

Бивши служители на Tesla дадоха под съд компанията

Бивши служители на Tesla, работещи в подразделението за производство на батерии, са завели дело срещу компанията. По информация на Bloomberg, те са станали свидетели на машинации и злоупотреби, за които ще информират съда.

Бивши служители на Tesla дадоха под съд компанията

В иска си тримата екс-работници на фирмата SolarCity твърдят, че са били заставяни да подправят документи, съдържащи отчети за производство. Така други сътрудници на компанията са получавали високи оценки за работата си и съответно по-големи бонуси.
Още през 2017 г. тримата са написали докладна до шефа на Tesla Илон Мъск, в която са му обяснили ситуацията. Вместо да вземе мерки, изпълнителният директор на производителя на електромобили просто ги е уволнил през май тази година.

Освен това, един от вече бившите служители твърди в иска си до съда, че е бил подложен на дискриминация заради възрастта си, а друг се оплаква от сексуално насилие. Тримата настояват да получат обезщетение от Tesla, а също така и компенсации за положен извънреден труд.

Бивши служители на Tesla дадоха под съд компанията

Трябва да се отбележи, че през втората четвърт на 2018 г. Tesla е произвела около 53 000 автомобили, което е два пъти повече от същия период на миналата година. Анализаторите очакват новият Model 3 през юли да задмине по продажби всички свои бензинови конкуренти.

Въпреки това компанията продължава да затъва финансово, след като за втората четвърт от 2018 г. отчита загуби от 739 млн. долара. Това е със 161 млн. повече от това, което прогнозираше Съветът на директорите. За сревнение, за първите 4 месеца от годината загубите на Tesla са били 337 млн. долара.

Снимки: Tesla
 

Тагове: tesla solarcity
0 от 500
  • #11
    5 rate up comment 6 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    написал си голяма гупост! В ценово отношение Модел 3 може и да се състезава с Мерцедес, но като качество даже и с Голф не може да се състезава.
  • #10
    5 rate up comment 5 rate down comment
    Учителя ( преди 5 години )
    Голфа не е конглокент на Модел 3. Теслата наистина е премиум и то много премиум...там конглокенти са мерцедес, бмв и ауди и тесла ги изпреварва с много (говорим за щатите)
  • #9
    4 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    И все пак трябва да се отчете, че Базовия за момента Модел 3 е на цената на Porsxhe Caymen, а не на цената на Golf GTI... стартовата цена на Голфа е 26 000 долара тоест може да си вземеш 2 и пак да ти останат пари за обиколка от източния до западния бряг ;)
  • #8
    6 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Все пак трябва да се отчете че всички версии на Модел 3 са значително по-бързи от Голф ГТИ така че единствено ГТИ и Р може да са му конКуренти все пак не всички бензинови модели са му конКуренти
  • #7
    14 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    тесла премиум седан хубав виц
  • #6
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    И как точно ще задмине бензиновите си конглокенти като един Фолксфаген Голф само в Германия продава повече отколкото Тесла може да произведе :DНа някои хора мокрите сънища ще доведат до удавяне, но лошо няма.
  • #5
    8 rate up comment 12 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "Анализаторите очакват новият Model 3 през юли да задмине по продажби всички свои бензинови конглокенти."Тук сте били много скромни както винаги. Модел 3 в момента държи 52% от сегмента си. Това означава, че не само е на първо място но и се продава повече от всичките конглокенти в сегмента взети заедно. Става въпрос за "премиум седан" сегмента за юли в САЩ.
  • #4
    13 rate up comment 10 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Акциите на Тесла скочиха със 10% днес и автотрагедия се чудят как да замажат неприятната за тях ситуация :-)
  • #3
    16 rate up comment 6 rate down comment
    Някой ( преди 5 години )
    Тесла, ще се "съживи", когато изритат некадърника Мъск. Първата му компания(zip2) излиза на печалба(и бива продадена за сериозна сума) едва след като го свалят от поста му на ръководител, в последствие почти фалира и втората си компания(x.com) като съдружникът му Питър Тиил успява да я съживи и ребрандира като paypal(в случая Мъск бива свален от "властта" буквално чрез преврат). Илончо може само да печели доверието на инвеститори със сладки приказки, нищо повече
  • #2
    10 rate up comment 5 rate down comment
    .. ( преди 5 години )
    Няма лоша реклама.Всеки ден има статия за Т'слата.