IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последните Lexus LFA все още си търсят купувачи

Само в Щатите са останали поне 9 коли, но дилърите не искат да ги продават

Последните Lexus LFA все още си търсят купувачи

Голяма част от феновете на суперавтомобилите вече забравиха LFA на Lexus, чието производство беше спряно през 2012 г., но се оказа, че скромната производствена серия все още не е продадена.

Последните Lexus LFA си търсят купувачи. Дали?

Луксозната марка на Toyota произведе 500 броя LFA, всеки един на цена от 375 000 долара, като поне 9 от тях все още са при дилърите на Lexus в Щатите, които се опитват да ги продадат. През юли е продаден един LFA, а миналата година - още 6, показват данните на Lexus от САЩ. Причината за натрупването на колите при дилърите е проста.

Първоначално от Lexus продаваха и предаваха всеки LFA директно на купувачите, но като отмина първата вълна на интереса към модела, от компанията решиха да разрешат на купувачите да си купят втори LFA, а дилърите получиха право да си купуват от тези коли.

Предполага се, че и в други страна има още останали LFA, но от Lexus признаха, че не знаят точната им бройка.

Интересното е, че някои от тези LFA явно никога няма да бъдат продадени. Поне трима шефове на дилърства на Lexus в Щатите, където има LFA са заявили, че колата ще стои там, за да привлича клиенти, но няма да се продава, а по-късно планират да си я карат самите те, като я купят за себе си.

Тагове: toyota lexus lfa lexus
0 от 500