IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Последните Lexus LFA все още си търсят купувачи

Само в Щатите са останали поне 9 коли, но дилърите не искат да ги продават

Последните Lexus LFA все още си търсят купувачи

Голяма част от феновете на суперавтомобилите вече забравиха LFA на Lexus, чието производство беше спряно през 2012 г., но се оказа, че скромната производствена серия все още не е продадена.

Последните Lexus LFA си търсят купувачи. Дали?

Луксозната марка на Toyota произведе 500 броя LFA, всеки един на цена от 375 000 долара, като поне 9 от тях все още са при дилърите на Lexus в Щатите, които се опитват да ги продадат. През юли е продаден един LFA, а миналата година - още 6, показват данните на Lexus от САЩ. Причината за натрупването на колите при дилърите е проста.

Първоначално от Lexus продаваха и предаваха всеки LFA директно на купувачите, но като отмина първата вълна на интереса към модела, от компанията решиха да разрешат на купувачите да си купят втори LFA, а дилърите получиха право да си купуват от тези коли.

Предполага се, че и в други страна има още останали LFA, но от Lexus признаха, че не знаят точната им бройка.

Интересното е, че някои от тези LFA явно никога няма да бъдат продадени. Поне трима шефове на дилърства на Lexus в Щатите, където има LFA са заявили, че колата ще стои там, за да привлича клиенти, но няма да се продава, а по-късно планират да си я карат самите те, като я купят за себе си.

Тагове: toyota lexus lfa lexus
0 от 500
  • #14
    2 rate up comment 3 rate down comment
    v-1 ( преди 5 години )
    Има достатъно иформация в нета за ЛФА-то.Но тук както обикновено, "разбирачите" и от двете страни дрънкат без да са проверили и се надлъгват :))))Не бях влизал от доста време в сайта, виждам че нивото на пишещиете статии и коментиращите не е мръднало...жалко
  • #13
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    До "знаещия": Не, LFA не е разпродаден преди да започнат продажбите.Ето как работи невръстното детско съзнание: Когато му се каже нещо, което не харесва, както в случая сравнението с европейските парки, то не може да го приеме, изпитва ярост и започва да си измисля. И казва лъжа, като си мисли, че някой ще му повярва. Но възрастните го знаят този номер. Погалват детето по глават и го успокояват: "Така е, така е! Наистина се е разпродал."
  • #12
    5 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тука добре, че е Ямаха, да им направят на тия двигателите.И много "технологичната" Тойотка с климатик пак не се продава.Абе хората си знаят, Тойота олицетворява близкия изток, Кобе Стийл, Адапазаръ и дюнери.
  • #11
    8 rate up comment 10 rate down comment
    919 ( преди 5 години )
    Примерно едни Ферари,за лимитираните си серии,избират те купувачите си. списъци с хора,притежатели на ферарита,ето там всичко се изкупува много преди да излезе колата.Няма как да имаш 2,защото може да имаш милиони във валута и пак да не се класираш за Ферари-то.Тея тойотки.. продали 300 бройки,и решили да позволят на дилърствата да купуват масово,само и само да ги разкарат и пак не успяли.Няма такива балъци просто.Следващия път когато направят суперкар...ще е точно никога.
  • #10
    5 rate up comment 10 rate down comment
    919 ( преди 5 години )
    Да знаещия под мен..Лексус пускат ЛФА с 8 години закъснение,8 допълнителни годнии след срока който бяха дали.Пускат модела, но той вече е остарял..с 8 години,двигателя е ок,страхотно инженерство,но всичко останало е под нивото на конглокенцията,а цената му е повече от Макларън и Ферари и то с доста.Първоначално интереса е продажбите са незначителни.След което от тойотата позволяват на хората,да си купят и повече бройки на веднъж,т.е да не е поименно само по 1,само и само да ги продадат всички...
  • #9
    15 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    За незнаещите LFA е продаден преди да излезе на пазара.Това, че някой си е запазил нещо и не го е пуснал да се продаде е друга бира. Правете разлика и четете! LFA е разпродаден преди да излезе. Пише го навсякъде, а не както в случая някой да прави новина от нищото.
  • #8
    9 rate up comment 8 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    ***, ти като гласуваш с минуси мислиш,че ще ми промениш мнението ли, ще го скриеш и всеки ще си казва лексус е калпав тоя е прав. Излез от виртуалната игра ***. В света хората са различни - едни харесват Лексус,други Ауди,трети Дачия.наистина ли си толкова глупав,за да не го знаеш.
  • #7
    10 rate up comment 15 rate down comment
    так-жик ( преди 5 години )
    бе вопще лакмуса много се продава, само дето никой не го купува!
  • #6
    15 rate up comment 14 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Господин клише, с теб със се зарекъл да не разговарям, ти си имаш някакви въображаеми разбирания за колите, изпълнени с предразсъдъци на човек или не излизащ от вкъщи често, или на много много ограничен човек.Виж, моето момче ***,няма как човек, който харчи 400 000 $ за автомобил да е беден, надскочил някакво ниво или искащ да играе с въображаемите ти батковци. Той просто е човек милионер и иска бърза,ТЕХНОЛОГИЧНА, модерна и различна кола. Кола с характер. За такива хора е направен този Лексус.
  • #5
    13 rate up comment 25 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    откога японските автомобили са символ на престиж на собствениците на японските марки се гледа като на хора рязко надскочили нивото си но на които не им достигат пари за истински спорт кар но искат да играят с батковците