IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Renault-Nissan-Mitsubishi обяви рекордни продажби за 2018 г.

Алиансът е лидер при производители след първите 6 месеца

Renault-Nissan-Mitsubishi обяви рекордни продажби за 2018 г.

Алиансът Renault-Nissan-Mitsubishi явно ще запази първото си място по продажи в света, след като обяви рекордни резултати за първите 6 месеца от годината. До 30 юни френско-японският производител е реализирал 5 538 530 нови автомобили в цял свят, което е с 5,1% повече от същия перод на 2018 г.

Renault-Nissan-Mitsubishi обяви рекордни продажби за 2018 г.

При марките Renaut съобщава за увеличение на продажбите на моделите си Clio, Captur и Scenic, а Dacia записва рекорд като цяло за първото полугодие. На свой ред Nissan отлича ръст при редица модели, в това число Note, Serena, X-Trail и Qashqai, докато Mitsubishi може да се прохнали с показателите на Eclipse Cross и XPANDER.

Двата брада - Renault и Nissan, отчитат и отлично представяне в сегмента на електромобилите. Френската компания дължи 21,9% от пазара в Европа, благодарение на ZOE и Kangoo Z.E. Вторият модел на свой ред има пазарен дял от 38% при лекотоварните коли на ток.

При Nissan отличното представяне в сегмента се дължи на нови Leaf, от който да първите 6 месеца са продадени над 47 000 бройки. В Европа те са 18 000, което го прави най-популярния електромобил на континента. Добре се справя и Mitsubishi Motors, чийто хибрид Outlander PGEV е лидер при SUV-моделите.

Плановете на Renault-Nissan-Mitsubishi предвиждат през 2022 г. алиансът да продава над 14 млн. нови коли на година. За сравенние, през 2017 г. резултатът на групата беше 10,6 млн, което оначава, че след 4 годии продажбите трябва да скочат с близо 30%.

При запазване на тези темпове алиансът ще завърши годината на първо место по продажби. Големите конкуренти Toyota и Volkswagen Group също обявиха резултатите си за полугодието. Японците са реализирали 5 209 000 нови коли за първите 6 чесеца, като 4,7 млн. от тях са на марките Toyota и Lexus, а останалите на автомобилите Daihatsu (431 000) и камионите Hino. Германците от Volkswagen изглеждат като по-сериозна опасност за първото място, като резултатът им за 6 месеца е 5 519 000 продажби.

Снимка: Renault-Nissan-Mitsubishi
 

0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 18 rate down comment
    D[V01D] ( преди 5 години )
    Тоя дето я е писал тая статия или е махмурлия от снощи или трябва да се върне в първи клас. Иначе добре, че са японците, иначе тия рендета не знам въобще как правят продажби и как имат пари да си купуват други марки. Пълна мистерия ми е.
  • #2
    15 rate up comment 1 rate down comment
    ilko ( преди 5 години )
    тоя дето е писал статията или е дрогиран или е пиян. поне погледни какво си написал, ***. аман от драскачи, ПОНЕ ПРАВОПИСНИТЕ ГРЕШКИ оправи, стилистичните ще ги простим.
  • #1
    17 rate up comment 2 rate down comment
    ангел ( преди 5 години )
    В кои държави се реализират толкова продажби на нисан и митсубиши?ПС: Официално това е интернет статията с най-много допуснати правописни грешки за последните 20 години откакто чета статии в нета.