IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Всяка четвърта поръчка за Tesla Model 3 се анулира

Броят на отказаните електромобили на марката се е удвоил за година

Всяка четвърта поръчка за Tesla Model 3 се анулира

Компанията Tesla вече произвежда достатъчно количества от Model 3, но много клиенти, направили поръчка за електромобила, се отказват от него. Това твърди анализаторът на компанията Needham & Co. Раджвиндра Джил, цитиран от CNN.

Всяка четвърта поръчка за Tesla Model 3 се анулира

Според него, в средата на юни количеството на анулираните поръчки за Model 3 е превишило броня на депозитите за нови електромобили на марката. Причината е, че срокът за действие на субсидията в размер на 7500 долара, давана от правителството на САЩ за покупка на кола на ток, изтече. Освен това Tesla все още не произвежда базовата версия на Model 3, която трябва да струва само 35 000 долара.

Джил твърди, че всяка четвърта поръчка за Model 3 е отказана, което е два пъти повече от същия период на 2017 г. В същото време клиентът трябва да чака между 4 и 12 месеца за доставка на колата. Проблем за компанията се оказва и спадът на продажбите на Model S и Model X, което се дължи на появята на конкурентни електромобили от премиум-производителите.

На свой ред от компанията на Илон Мък отрекоха твърденията на анализатора. Според официален представител на Tesla, данните на Джил са стари, като в момента клиентите на марката чакат между 1 и 9 месеца за доставка на електромобил. В компанията продължават да се придържат към плана си, който предвижда производството на 100 000 бройки от Model 3 на година.

Всяка четвърта поръчка за Tesla Model 3 се анулира

За постигане на подобен показател Tesla трябва да увели производството си с 27%. Анализаторът обаче е на мнение, че това е невъзможно и продължава да твърди, че компанията продължава да трупи загуби. Според Джил, в края на 2020 г. те ще бъдат в размер на 6 млрд. долара.

В момента за да си купи нов Model 3, клиентът трябва да плати депозит в размер на 1000 долара, а след това да заплати още 2500 долара за избор на оборудване. Останалата част от сумата се плаща при получаване на електромобила.

Снимка: Tesla
 

Тагове: tesla
0 от 500
  • #16
    1 rate up comment 1 rate down comment
    FenIX ( преди 5 години )
    Тесла като продукт е ок но като мениджмънт и финанси не и затова вероятно ще фалира. Много марки които са правили добри коли са фалирали СААБ и Волво например. Дано Тесла не последва техния пример но Мъск явно не си е направил добре сметките. И каква е тая заплата 1 млрд която му гласуваха при положение че компанията има нужда от всеки долар за да оцелее.
  • #15
    3 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесла можела да паркира сама, голям виц написа право. Аз съм чувал че можела и да лети. Само че още никой не го е виждал как става.
  • #14
    5 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тесла има 2 седалки с вентилация и 5 с отопление като можеш да ги активираш както и климатика от телефона
  • #13
    4 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Кви технологии те гонят бе!? Модел С струва над 100К евро и дори няма хедъп дисплей, охлаждащи седалки и истинска кожа. Този модел вече е на 6 години, фейслифт вече му направиха и е втръснал на висчки.
  • #12
    6 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Вие луди ли сте бе? Модел S бил остарял.....И кое му е остарялото? Колата е натъпкана със най новите технологии и реално никой друг производител няма предложение което дори да се доближава до Тесла. А и винаги могат да направят един фейслифт и да вкарат нови подобрения.Защо смятате че на всеки 2-3 години трябва да се прави нов модел от нулата??? Това е напълно безсмислено при положение че колата е много добре замислена и проектирана. Тази концепция ще е актуална поне още 10г.
  • #11
    9 rate up comment 0 rate down comment
    Цар Навуходоносор ( преди 5 години )
    За момента може единствено да се спекулира за състоянието на Тесла, но след време ще се види кои са били прави, пазарът ще си покаже всичко.
  • #10
    5 rate up comment 7 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Нещо си в грешка Civic Type R в Щатите е на цена 35к - най-евтината Тесла 3 е 49к, а между двете просто не може да има сравнение Хондата е уникална машина
  • #9
    4 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Щом от Тесла отричат едва ли е вярно освен това вече са изпълнили около 15% от поръчките да не забравяме че Модел 3 дори без никаква субсидия е с цената и ускорението на Сивик Тайп Р
  • #8
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Много хора си мислеха, че ще получат модел 3 за 35000 долара минус 7500 от субсидията или 27500 долара като крайна цена. Тази залъгалка се оказа поредния кьор фишек на Енрон Мъск. Сега като разберат че никога няма да получат модел 3 за 27000 долара ще си анулират резервациите.
  • #7
    9 rate up comment 5 rate down comment
    Тинтири-минтири ( преди 5 години )
    Не бе - не са изтекли те - ама поръчваш сега а колата ти идва след 12 месеца когато ще са на 50%И освен че не можеш да поръчаш евтината за 35 хил щото такава не се предлага, ако я продава е на загуба (което означава че с 14000 марж едва връзва печалба) хем няма да вземеш и едни 3500 от субсидията... и за това че си се набутал с близо 18 000 доларчета, с които можеш да си вземеш базов модел с ДВГ получаваш и бокл.ук, на който илон даже спирачките не проверява - абе я аре да бегате :D :D :D