IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Маркионе е в необратима кома, твърдят в Италия

Все още няма официална информация за състоянието на вече бившия шеф на FCA и Ferrari

Маркионе е в необратима кома, твърдят в Италия

Медиите в Италия не дават големи надежди за Серджо Маркионе, след като се оказа, че е в кома и последствията от плановата операция на дясното му рамо, са много по-тежки от очакваното.

В Италия: Маркионе е в необратима кома

Преди повече от три седмици Маркионе е бил приет в университетската болница в Цюрих за въпросната операция. Според лекарите, възстановяването му е трябвало да продължи не повече от една седмица. Но са се появили непредвидени усложнения след операцията, които са довели до изпадането на Маркионе в кома, като лекарите са я определили неофициално като „необратима”.

Точно тази информация от болницата е накарала шефовете на FCA и Ferrari да се задействат през уикенда, за да освободят Маркионе от постовете му в компаниите и съответно да назначат нови хора на тях.

Президентът на Италия Серджо Матарела потвърди, че получава редовно информация за състоянието на Маркионе, а министър-председателят Джузепе Конти коментира, че е научил за влошеното състояние на Маркионе с „дълбоко съжаление”, както и че мислите и молитвите му са със Серджо и семейството му.

Засега пресслужбата на Ferrari, членовете на семейството на Маркионе и лекарите от болницата Universitatsspital не коментират състоянието му.

Вестник La Repubblica написа днес, че опитите на лекарите да изведат Маркионе от комата и да го върнат към самостоятелно дишане са се оказали неуспешни в рамките на уикенда.

0 от 500