IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Subaru представи най-мощното серийно WRX STI

Версията TYPE RA-R излиза в ограничена версия

Subaru представи най-мощното серийно WRX STI

Японският производител Subaru представи специална версия на седана WRX STI, която ще се кава TYPE RA-R и ще се предлага само на японския пазар. Както съобщава Automotiveworld.com, автомобилът е посветен на 30-годишнината на модела STI, който за първи път вижда бял свят през 1998 г.

Subaru представи най-мощното серийно WRX STI

В сравнение с базовата версия TYPE RA-R е с 30 кг. по-лека, като това е постигнато благодарение на използването на олекотени детайли. Някои от елементите дори са премахнати и теглото на автомобила вече е 1480 г.

„Напомпаното” Subaru е получило нови спортна изпускателна система, амортисьори и пружини, спирачки Brembo, а също така и гуми Michelin Pilot Sport 4S, които имат различна смес във външната и вътрешната част на протектора. Това позволява по-добро сцепление както на сух, така и на мокър асфалт.

Subaru представи най-мощното серийно WRX STI

На външен вид TYPE RA-R може да бъде различен по решетка на радиатора, по външните огрезала, напрамени от въглеродни нишки, както и по винено-червената линия на предната и задната брони. Има и допълнителни надписи по каросерията. В колата са поставени спортни седалки, а през целия салон минават червени линии.

Subaru представи най-мощното серийно WRX STI

Голямата промяна е под капака, където инженерите на Subaru са заменили 2,5-литровия двигател с 2,0-итров бензинов турбомотор. Неговата мощност е 329 к.с., като той работи в комбинация с 6-степенна механична скоростна кутия. Така това е най-мощното серийно STI в историята на марката.

Subaru представи най-мощното серийно WRX STI

Продажбите в Япония стартират на 17 декември тази година. Цената на автомобила е 44 300 щатски долара.

Снимки: Subaru


 

Тагове: subaru wrx sti type ra-r
0 от 500
  • #3
    6 rate up comment 0 rate down comment
    honda ( преди 5 години )
    '"... външните огрезала, напрамени от..." - това малко трудно си го преведох, но го хванах де ;-)Иначе си е това субаро си е играчка за хора са пари ... така де, завиждам благородно...
  • #2
    9 rate up comment 3 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не ги харесвам особено но не мога да отрека че са една от малкото марки които си държат на концепцията и не залитат съществено по моментни моди. Като Мицубиши например. WRX-a и Форестъра си държат фронта. Легаси/Аутбек малко ги изпуснаха само
  • #1
    11 rate up comment 17 rate down comment
    Кимоното ( преди 5 години )
    Едва ли има друга кола с толкова дървена и чобанска визия