IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Suzuki разкри новото Jimny

Малкият всъдеход излиза на пазара с избор от 2 двигателя

Suzuki разкри новото Jimny

Компанията Suzuki разкри техническите характеристики на новото поколение на всъдехода Jimny за японския пазар. Моделът е съхранил рамната си конструкция и излиза в два варианта - базово и Sierra, които се отличават както по двигатели, така и по оборудване.

Suzuki разкри новото Jimny

Новото Jimny разполага със система за задвижване на четирите колела, която се изключва, така и с раздатъчна кутия с понижаващи предавки. Дължината на всъдехода е 3480 мм, широчината – 1645 мм, а височината – 1725 мм. По този начин машината е със 195 мм по-късна, с 45 мм по-широка и с 20 мм по-висока от предшественика си. Пътният просвет е 210 мм.

Suzuki разкри новото Jimny

Двигателите на всъдехода са турбомотор с обем 660 куб. см, развиващ 64 к.с. и 103 Нм въртящ момент, както и 1,5-литров атмосферен агрегат със 102 к.с. и 130 Нм. Двата двигателя могат да се съчетават с 5-степенна механична скоростна кутия или с 4-степенен автомат.

Suzuki разкри новото Jimny

В списъка с оборудване на новото Suzuki Jimny влиза светодиодна оптика, климатик, безключов достъп, лети джанти, система за предотвратяване на челен сблъсък, за следене на мъртните зони и разпознаване на знаците. За модела са достъпни общо 4 стайлинг-пакета -  Survival, Offroad, Heritage и Revival, които се отичават както по екстериора, така и по оборудването.

Suzuki разкри новото Jimny

В Япония цените на всъдехода стартират от 1,5 млн. йени, което е около 11 660 евро.

Снимки: Suzuki
 

Тагове: suzuki jimny
0 от 500
  • #8
    12 rate up comment 2 rate down comment
    JDM ( преди 5 години )
    Ако му боднат една двулитрова атмосферка (бензинова есстествено), ще е направо перфектно.
  • #7
    13 rate up comment 6 rate down comment
    Факт! ( преди 5 години )
    Върстовете моето дете губят пазарен дял след пазарен дял.А още не са дошли китайците както преди това корейците.Между впрочем скоро Хюндай купуват Фият барабар с Крайслер и Джиип и немските нещастници са аут!
  • #6
    18 rate up comment 2 rate down comment
    Истински офроудър! ( преди 5 години )
    Супер е това джипче и е перфектено за хората които обичат приключенията сред природата през цялата година. Лов, риболов, ски, туризъм, планини, язовири и реки....с тези компактни размери, ниско тегло и със това оборудване върви навсякъде, няма грешка!1.5 100к.с. е напълно достатъчна мощност. To даже и старото със 1.3 82к.с. без турбо си вървеше идеално.Това все пак не е кола за магистралата. За офроуд са важни ниските предавки.
  • #5
    21 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    супер е джимнито. На когото му трябва мощност, има други колкото искаш.
  • #4
    3 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    дано му дадат някое по силно моторчече старото завалията с 2 мъжаги по ячки не можеше да откине от място на баир палеше съединителя направо и не тръгваше
  • #3
    32 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нямам думи да опиша колко ме кефи!
  • #2
    20 rate up comment 11 rate down comment
    Факт .!. ( преди 5 години )
    Тупаник след тупаник получават дойчовците в лицето нови модели валят отвсякъде японци корейци американци китайци французи италианци и тн.колко са жалки вурстовете и лакейте им!
  • #1
    9 rate up comment 6 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    eee като малка гега е :)направо пръчка !