IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

За кои марки се дава най-голяма отстъпка

Изследването засяга коли на старо, произведени през периода 2010-2016 г.

За кои марки се дава най-голяма отстъпка

Любопитно изследване направиха експертите на агенция Autostat, чиято цел беше да открият при кои марки се дават най-големи отстъпки при закупуване на автомобил на старо.

За кои марки се дава най-голяма отстъпка

Оказва се, че 77% от хората, продаващи своите коли са готови да направят отстъпка. Около 21% твърдят, че няма да намалят посочената цена, докато останалите 2% се колебаят и не могат да да отговарят категорично на въпроса.

Оказва се, че най-склонни на максимална отстъпка са продавачите на Nissan, които са готови да свалят до 10,5% от цената. Следват тези на Chevrolet (9,1%) и Mitsubishi (8,4%). На обратния полюс, тоест най-неостъпчиви, са продаващите Mazda (3,8%), Volkswagen (3,7%) и Lexus (3%).

Средно купувачите на коли втора ръка могат да се надяват на 6% отстъпка от цената. Най-неостъпчиви са продавачите на автомобили от средни ценовия сегмент, които са склонни да свалят едва 3,7. При масовия и при премиум сегментите отстъпките са съответно 5,7% и 6,1%.

В допитването са участвали общо 21 000 собственици на автомобили, които са пуснали в продажба своите коли, произведени през периода 2010-2016 г.

0 от 500
  • #1
    9 rate up comment 2 rate down comment
    none ( преди 5 години )
    Интересно изследване. Явно на собствениците на Mazda, Volkswagen и Lexus им е най-трудно да се разделят с колите си ;))). Иначе си е голямо преживяване продажбата на кола втора ръка (ако е втора не е проблем в България, виж ако е трета + става интересно ). Хората които си купуват нови коли това си го спестяват, понеже повечето дилъри предлагат изкупуване на старите. Е цената не е максималната на пазара (все пак и те трябва да печелят), но спестява разправиите с пишман купувачи.