IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Tesla започна да сглобява по 5000 бройки седмично от модела

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Илон Мъск изпълни обещанието си и Tesla увеличи производството на Model 3 до планираните 5000 бройки седмично. Все още обаче не е известно дали американската компания ще може да поддържа такъв темп в дългосрочен план.

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Както съобщава агенцията Ройтерс, позовавайки се на собствени източници, работата по последния в тази партида електромобил Tesla Model 3 бе завършена сутринта на 1 юли в завода във Фримонт, Калифорния. В Tesla се надяваха да достигнат този темп на производство в края на миналата година, но досега целта не бе постигната поради редица технически проблеми.

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Компанията пусна Model 3 на поточната линия през юли миналата година, но се сблъска с проблеми при увеличаването на производството. Към днешна дата това е най-достъпният модел на марката, цената му започва от 35 000 долара. В базовата си конфигурация електромобилът може да измине към 350 км с едно зареждане. От място до 100 км/ч моделът ускорява за около 5,6 сек, а максималната му скорост е 210 км / ч.

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Догодина компанията на Мъск планира да представи прототип на кросоувър Tesla Model Y, който може би ще е без волан. Производството на новия модел вероятно ще започне през 2020 г.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #9
    20 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    По-важното обещание е, че Тесла до края на годината ще излезне на печалба. Аз ще следя дали него ще изпълни. А това че с една година закъснение почнаха да правят по 5000 на седмица няма никакво значение.
  • #8
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Знаем ги на тесла стъкмистиките. Заделяли са през цялото тримесечие по някой друг автомобил, така че в дена преди да излезнат данните за тримесечието да кажат, че последната седмица били произвели 5000. Интересното ще е при данните за следващото тримесечие, значи от днес до вчера 30 септември трябва да произведат 60000 бройки, абсолютно съм сигурен, че това няма да стане, защото лъжите в тази фирма са стандартна практика. Но рано или късно идва видовден и тогава се плаща сметката....
  • #7
    9 rate up comment 18 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Тесла в момента произвеждат общо по 1000 автомобила на ден. За сравнение - Порше произвеждат по 700 на ден. :-)
  • #6
    13 rate up comment 15 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Нека произвеждат хората, на всеки произведен автомобил генерират няколко хиляди долара загуба, колкото повече произвеждат толкова повече загуби имат, а дори още не са почнали със струващият 35 хиляди долара модел 3. Там загубите на броийка ще са петцифрени.
  • #5
    5 rate up comment 18 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    "..митническа политика от последните седмици..дали пък да не се разплаче Електро Тслътъ.."ЕС винаги е налагала 10% мито + 20% ДДС на всички американски коли. Ако мислиш, че тая цифра ще се вдитне още повече не си познал. БМВ, Мерцедес и ФВ произвеждат голяма част от моделите си в САЩ и едва ли ще позволят на Меркел да вдига митата.
  • #4
    16 rate up comment 10 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Обещанието, че Тесла ще излезне на печалба ли изпълни, защото това му беше последното обещание. А това че последната седмица били направили 5000 автомобила няма как да го проверим. Но след 3-4 седмици като излезнат финансовите резултати ще видим новата рекордна загуба на тесла за тримесечието от няколко стотин милиона долара.
  • #3
    17 rate up comment 10 rate down comment
    de ( преди 5 години )
    за съжаление малко късно - докато наваксат с бройките ще е са поизостанали спрямо к.о.н.к.у.р.е.н.т.и.т.е. Другите компании не спят.
  • #2
    4 rate up comment 11 rate down comment
    В духа на.. ( преди 5 години )
    ..митническа политика от последните седмици..дали пък да не се разплаче Електро Тслътъ.. хоп мито за Тслъ 35 % и чао Европо... щото този електробус освен да го пробутват на залевялото евро общество..няма къде.
  • #1
    14 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    тая новина ще разплаче (да не казвам бръкне в **за) на доста народ хахахахаха :):):)