IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Tesla започна да сглобява по 5000 бройки седмично от модела

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Илон Мъск изпълни обещанието си и Tesla увеличи производството на Model 3 до планираните 5000 бройки седмично. Все още обаче не е известно дали американската компания ще може да поддържа такъв темп в дългосрочен план.

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Както съобщава агенцията Ройтерс, позовавайки се на собствени източници, работата по последния в тази партида електромобил Tesla Model 3 бе завършена сутринта на 1 юли в завода във Фримонт, Калифорния. В Tesla се надяваха да достигнат този темп на производство в края на миналата година, но досега целта не бе постигната поради редица технически проблеми.

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Компанията пусна Model 3 на поточната линия през юли миналата година, но се сблъска с проблеми при увеличаването на производството. Към днешна дата това е най-достъпният модел на марката, цената му започва от 35 000 долара. В базовата си конфигурация електромобилът може да измине към 350 км с едно зареждане. От място до 100 км/ч моделът ускорява за около 5,6 сек, а максималната му скорост е 210 км / ч.

Мъск изпълни обещанието си за Model 3

Догодина компанията на Мъск планира да представи прототип на кросоувър Tesla Model Y, който може би ще е без волан. Производството на новия модел вероятно ще започне през 2020 г.

Снимки: Tesla

Тагове: tesla model 3
0 от 500
  • #29
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Я провери отново с колко е "скочила" цената на акциите вчера 02.07.2018. Защото според мен е скочила със знам минус, а ти ми говориш за някакви си 5%.
  • #28
    0 rate up comment 0 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Bul_gar след месец като изезнат финансовите данни гледай какво ще се случи с цената на акциите. Балъци които си мислят, че тесла до края на годината излиза на печалба има достатъчно, само че това никога няма да стане....
  • #27
    2 rate up comment 0 rate down comment
    gabron ( преди 5 години )
    за волана вече ще се наказваме... ко и туй нящу... първо съединителя, после лоста за скорости а сега и волана.... то бива бива ама ващо на нищо не прилича...
  • #26
    4 rate up comment 2 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Няма проблем вие си драскайте те акциите на Тесла днес скочиха с 5%.Явно хората с пари не ги касае вашето мнение.За последните 3 месеца са произвели повече отколкото през цялата 2015 година.През следващите 3 месеца ще произведат колкото през 2016г, т.е. преди година и половина.Има развитие което иска много средства.А бедния българин освен да ръси негативизъм друго неможе.
  • #25
    3 rate up comment 0 rate down comment
    fermera ( преди 5 години )
    Колкото повече Тесла3 има по пътищата,толкова по вече зареждания ще имат на суперчаржарите и поне тяхното развитие може да става за сметка на повешените приходи.
  • #24
    6 rate up comment 1 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Има си информация към юли 2016 във фабриката за батерии са вложени 322млн повечето от Тесла а към юли 2017 са вложени 1млрд и 200млн през 2016 за R&D(Изследвания и Развитие) са инвестирани 834млн а през 2017 са инвестирани 1млрд и 378млн долара
  • #23
    3 rate up comment 3 rate down comment
    Запознат ( преди 5 години )
    Боже ти ли намери да говориш за финансова грамотност. Как ще реинвестира печалба като такава няма!? Реинвестират тези, които имат печалба. Чува ли си за EBITDA!? Знаеш ли какво е това!? На Тесла EBITDA винаги, с изключение на една година в която продадоха държавни субсидии така наречените tax credits, е била отрицателна, т.е. никога не са имали печалба, че да я реинвестират.
  • #22
    4 rate up comment 8 rate down comment
    Ох грамотния ( преди 5 години )
    Да ,повечето са неграмоти само теб те е правил професор.Ти ли ни лъжеш или Мъск ни лъже,..За да плаща заплати трябва да е на +,Тогава..дори да не прави инвестиции значи пак е на плщс,заплатата върви,разходите също.Това си е поне 25 % печалба.Тогава мъско-питека лъже медиите..най-малкото..За да има и за инвестиции..значи има още поне 35 % над нулата.Затвръждава се факта че Мъско е шарлатанин!
  • #21
    8 rate up comment 4 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Повече коментиращи са финансово неграмотни и като чуят че Тесла е на загуба и си мислят че произвеждат колите на загуба. Всъщност Тесла ре-инвестира печалбата си в разширяване на производството, нови заводи и фабрики за батерии. И накрая на годината тези инвестирани пари се водят разход и се получава загуба. Ако тесла спре с инвестициите много лесно ще излезе на печалба но Мъск иска да задмине възможно най-бързо големи производители на автомобили.
  • #20
    4 rate up comment 12 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    А бе всички говорят за тези печалби от години ама никой до сега не ги е виждал. Аз видях само 5 милиарда доларес парици на данъкоплатеца, които Обама испива в Тесла и отложи фалита с няколко години....