IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Porsche смята част от клиентите си за "спекуланти"

Компанията ги обвини, че си купуват коли, за да ги продадат по-скъпо

Porsche смята част от клиентите си за

В статия, публикувана на официалния сайт на Porsche, както и в списанието Porsche Klassik, се критикуват купувачите на модели на марката, които инвестират в тях, не за да ги карат, а да могат да ги препродадат по-късно, надявайки се на по-голяма печалба.

Ще се бори ли Porsche със спекулантите?

„Тези купувачи развалят пазара и причиняват експлозия в цените дори на „нормалните” модели на Porsche”, се казва в статията.

„Това търсене вдигна много цените и все повече класически модели на Porsche остават прибрани по гаражите, като много рядко или изобщо не излизат, тъй като са купени само с цел инвестиция – се казва в статията. – Спекулациите, в които участват и много дилъри са просто неморални.”

Цените на класическите модели на Porsche записаха сериозен ръст в последните години, като най-редките и най-търсените автомобили достигнаха астрономически стойности. Преди две години едно 911 GT2 (поколение 993) от 1995 година стигна цена на търг в Лондон 1,8 милиона лири. Което е почти девет пъти повече от цената на нов 911 GT2 RS.

Наскоро главният изпълнителен директор на Aston Martin Анди Палмър критикува клиентите на марката, които заявяват нов модел, а след това препродават още преди колата да е сглобена. Той дори заплаши, че всеки, който приложи този трик по отношение на хиперавтомобила Valkyrie, ще загуби реда си за колата.

В същото време Ford наложи мораториум от 24 месеца за препродажба на новия GT и дава на съд всички купувачи, които да продали суперавтомобила си по-рано.

Тагове: porsche 911
0 от 500
  • #1
    4 rate up comment 24 rate down comment
    Спекулант ( преди 5 години )
    Глупости - такива спекуланти има само в мокрите сънища на троше, астън мартин и ферари. Реално всеки нормален производител би се изкефил на такава "спекула".