IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Ромен Дюма записа най-доброто постижение в историята на надпреварата

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Електромобилът Volkswagen I.D. Pikes Peaк, оборудван със система за задвижване на четирите колела и силов агрегат с 680 к.с., записа три феноменални постижения по време на ежегодното състезание за изкачване на върха Пайкс Пийк в Колорадо.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Пилотът Ромен Дюма спечели легендарната надпревара, като не само постави рекорд сред автомобилите с електрическо заoвижване, но и сред всички машини в историята на състезанието. Французинът преодоля дългото 19,99 км трасе за 7:57,148 минути, като подобри абсолютния рекорд, записан от Себастиан Льоб с бензиновото Peugeot 208 T16 през 2013 г. - 8:13,878 минути.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Дюма успя да постигне и най-висока средна скорост – 146,7 км/ч по трасето, което има цели 156 завоя. Така той става първият пилот в историята на Пайкс Пийк, който успява да слезе под 8 минути в надпреварата, провеждана от 1916 г. насам.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Вторият триумф на концерна Volkswagen беше донесен от кросоувъра Bentley Bentayga. Управлявана от легендата Рис Милън машина записа време 10:49, 911 минути, като това е най-доброто време в историята сред серийните кросоувъри и всъдеходи. Предишното най-добро постижение в този клас принадлежеше на Range Rover Sport – 12:35,610 минути.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d. pikes peek
0 от 500
  • #3
    9 rate up comment 14 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Тъкмо мислех да пиша под друга статия, че чакам постване на новината.Хайде сега кажете че електромобилите не стават, но имайте предвид че този е от любимата ви марка!!!И кво като е 400кг по тежък от този на Льоб???Електрическото задвижване е уникално, но някои го разбират бавно и по трудния начин.
  • #2
    38 rate up comment 25 rate down comment
    DAS AUTO ! ( преди 5 години )
    За пореден път от VW доказаха КАТЕГОРИЧНО, че каквото не са поискали - не са го направили!Влезнаха в париж дакар - нямаха конКУРенция,в рали шампионата- също !Пайкс Пийк - изядоха го !DAS *** ! !
  • #1
    34 rate up comment 24 rate down comment
    Станчев ( преди 5 години )
    Das ***!