IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Ромен Дюма записа най-доброто постижение в историята на надпреварата

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Електромобилът Volkswagen I.D. Pikes Peaк, оборудван със система за задвижване на четирите колела и силов агрегат с 680 к.с., записа три феноменални постижения по време на ежегодното състезание за изкачване на върха Пайкс Пийк в Колорадо.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Пилотът Ромен Дюма спечели легендарната надпревара, като не само постави рекорд сред автомобилите с електрическо заoвижване, но и сред всички машини в историята на състезанието. Французинът преодоля дългото 19,99 км трасе за 7:57,148 минути, като подобри абсолютния рекорд, записан от Себастиан Льоб с бензиновото Peugeot 208 T16 през 2013 г. - 8:13,878 минути.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Дюма успя да постигне и най-висока средна скорост – 146,7 км/ч по трасето, което има цели 156 завоя. Така той става първият пилот в историята на Пайкс Пийк, който успява да слезе под 8 минути в надпреварата, провеждана от 1916 г. насам.

Електрическият Volkswagen унищожи рекорда на Пайкс Пийк

Вторият триумф на концерна Volkswagen беше донесен от кросоувъра Bentley Bentayga. Управлявана от легендата Рис Милън машина записа време 10:49, 911 минути, като това е най-доброто време в историята сред серийните кросоувъри и всъдеходи. Предишното най-добро постижение в този клас принадлежеше на Range Rover Sport – 12:35,610 минути.

Снимки: Volkswagen

Тагове: volkswagen i.d. pikes peek
0 от 500
  • #13
    22 rate up comment 9 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ваговете са категорични както винаги! Казаха и го направиха, не само рекорд при ел. автомобилите, а абсолютен рекорд в надпреварата. Брутална доминация. Отново.
  • #12
    11 rate up comment 5 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    сега няма място за паркиране ами тези зарядни станциик къде ще са за 30 години един многоетажен паркинг няма а само си представете всяка клетка със зарядно и под паркинга малък аец
  • #11
    9 rate up comment 14 rate down comment
    До долния ( преди 5 години )
    Тая електрическа бегачка да няма някъв си мнооо чист дизел да и помага, че гледам нещо бая пушак изкарала изотзадзе, хахахаха.
  • #10
    22 rate up comment 2 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    интересното е че Бентягата е мноооого по бърза от Рейдж Ровър Спорт... тази горомна разлика е изненада, а електрическата бегачка бе ясно че ще подобри рекорда - те са сметнали още преди това на симулациите точно какво им трябва за да подобрят рекорда
  • #9
    11 rate up comment 18 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Не мисля, че са постигнали, кой знае какво, при положение, че това състезание не е особено популярно като мерило за нещо! Поне до момента, никой голям производител не му обръщаше особено внимание.... Но ръкавицата е хвърлена и ще има отговор
  • #8
    13 rate up comment 10 rate down comment
    shvaben ( преди 5 години )
    Дано това да е знак, че производителя на нафтови печки и канцерогенни дизели ще се преориентира към развитието на електрическите технологии.
  • #7
    15 rate up comment 24 rate down comment
    Do pf ( преди 5 години )
    За голям мислител се мислиш, но не се опитвай да мислиш защото неможеш!Ако не бяха Тесла, ти още нямаше да си чувал за ел.коли!Тесла се вижда по улиците, но това нещо да не си мислиш че ще го видиш в серийно производство?Тесла прави електрически Roadster още 2006год с характеристики каквито VW още няма в серийно производство за ел.коли!Ако беше друга марка в тази статия щяхте да почнете, ама то неможе да мине 1500км без да се спира 5 пъти за заревдане, докато гоуфу можел само с един резервоа
  • #6
    38 rate up comment 19 rate down comment
    Pfff ( преди 5 години )
    Та кой не можел да прави електроавтомобили? Къде е великата тесла? Ще ви кажа : в сервиза да оправят заводските проблеми! Страшното за Тесла ще стане когато големите концерни решат да правят ел. Коли. Тогава Тесла ще изчезне. Сега просто е интересна и затова се купува въпреки трагичното качество.
  • #5
    19 rate up comment 23 rate down comment
    пена ( преди 5 години )
    Е нали електричките не ставали за нищо? Нали точно ФВ ни лъгаха, че по-добро от дизела нема. С това постижение леко се излага сами за предишните им позиции.
  • #4
    18 rate up comment 24 rate down comment
    Bul_gar ( преди 5 години )
    Защо според вас VW не го направиха с Diesel ***??? Нали според тях и вас по-добро от дизела няма