IMG Investor Dnes Bloombergtv Bulgaria On Air Gol Tialoto Az-jenata Puls Teenproblem Automedia Imoti.net Rabota Az-deteto Blog Start Posoka Boec Черно море

Toyota най-после спечели в Льо Ман

Накаджима, Буеми и Алонсо триумфираха в легендарната надпревара

Toyota най-после спечели в Льо Ман

Дългата история с неуспехи на Toyota в „24 часа на Льо Ман” най-после стигна края си днес, след като екипажът с №8 Казуки Накаджима, Себастиен Буеми и Фернандо Алонсо взеха победата в легендарната надпревара.

Toyota най-после спечели в Льо Ман

Успехът на японската компания беше допълнен от второто място на другия прототип на Toyota с №7, каран от Камуи Кобаяши, Хосе Мария Лопес и Майк Конуей.

Двете коли на Toyota бяха оставени да се състезават свободно в хода на надпреварата и нощната серия обиколки на Алонсо се оказа решаваща за победата – в четворния си стинт испанецът успя да стопи над 2 минути от аванса на Лопес и върна шансовете на №8 да спечели състезанието.

Тимът не се размина с поредица наказания за превишена скорост при жълти флагове и навъртането на повече обиколки в един стинт от разрешеното, но авансът им пред третия в общото класиране беше над 10 обиколки.

Третата позиция на финала зае прототипът на Rebellion с №3 с пилоти Матиас Бех, Томас Лоран и Густаво Менесес, който завършиха най-напред сред екипите с прототипи LMP1 без хибридно задвижване.

Дългоочаквана победа в LMP2 спечели и G-Drive на Роман Русинов, като този път руснакът с поредица подиума кара заедно с Жан-Ерик Верн, който има най-голяма заслуга в натрупването на аванса на екипа с №26 и Андреа Пицитола.

Победителите в LMP2 завършиха и на пето място в общото класиране. Porsche доминира в двете категории на GT автомобилите. При професионалистите победата взе №92 с Микаел Кристенсен, Кевин Естре и Лоран Вантоор, а при аматьорите първото място отиде при №77 Кристиан Рийд, Мат Кембъл и Жулиен Андлауер.

Тагове: toyota
0 от 500
  • #15
    12 rate up comment 20 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тойота не само че биха, ами направо отказаха вагенските отборчета. Защо според вас не участваха, при положение че си имат готови коли а? Честита победа на всички фенове! А най-хубавото е, че скоро ще го видим този болид и в цивилна серия по улиците.
  • #14
    13 rate up comment 8 rate down comment
    Ники ( преди 5 години )
    И аз не бих се гордял с това постижение.1998 година се счупиха преди 8 мия час и Порше Ги победи с легендарното ГТ1. От тогава са им опитите на джапанките да направят нещо. И не е вярно че пежо са дошли а ауди са си тръгнали. Отворете и прочетете. Също така това състезание не е да имаш най-бързата кола. А тази, която ще стигне на финала. Виждате какво направи 919 ЕВО на СПА без рестрикции и съхранение на ресурс нали???
  • #13
    13 rate up comment 16 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Така Алуди си би камшика като Пежо влязоха в надпреварата и после се върнаха като франсетата се отказаха.
  • #12
    14 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Тоъота от 3 години имат най бързия автомобил на Льо Ман. Факт! Немците видяха,че губят и така им беше по-удобно, да изчезнат. Всяка ера има край, както и тази на Мерцедес АМГ във формула 1. Така че спокойно
  • #11
    16 rate up comment 13 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    lowrage: никой не казва, че са виновни, но спечелиха чак когато останаха без конглокенция.
  • #10
    27 rate up comment 20 rate down comment
    lowrage ( преди 5 години )
    Колко жалък трябва да си за да омаловажиш победа на 24 часа Льо ***?Тойота не са виновни ,че другите марки не участват
  • #9
    10 rate up comment 21 rate down comment
    112 ( преди 5 години )
    Да не бида са забранили дизела на пистата както в някой центрове на немските градове ... може пък да не покриват вредните емисии.
  • #8
    24 rate up comment 24 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    Ми то и на Ауди повечето победи на Ле Ман са срещу частни отбори, ама и им ги броите, нали..
  • #7
    31 rate up comment 10 rate down comment
    Рамбо ( преди 5 години )
    Не говори глупости! 2016 porsche стартираха от 1-2 място 24те часа на льо ман. По стечение на обстоятелствата загубиха водачеството, но toyota nr5, която водеше, се счупи 4 минути преди края. 2017 японците бяха доста бързи но крайно ненадеждни.
  • #6
    30 rate up comment 21 rate down comment
    Анонимен ( преди 5 години )
    В предишните състезания германците бяха там,колите им бяха на нивото на Тойота и японците трябваше да поддържат високо темпо,заради което колите им не издържаха и отпадаха.Сега без швабите е много по-лесно,останалите от ЛМП1 не са на нивото на Тойота и на джапанките им е супер лесно.Интереса към състезанието също пада,защото нема пряка конглокенция на Тойота.Като бяха Ауди и Порше там беше много по-интересно,и безнадеждно за японците.